Doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmakta güçlük çektiği değerlendirilen ayılar, ilçe merkezine kadar inerek mahalle aralarında ve çöp konteynerlerinin çevresinde yiyecek aramaya başladı.

İlçe merkezinde yaşanan bu durum, mahalle sakinleri ve öğrenciler arasında büyük endişeye yol açtı.

Yozgat’ta Yaban Hayatı Şehre İndi (1)

Mahalle Sakinleri Tedirgin: Yetkililerden Acil Önlem Bekleniyor

Gültepe Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, evinin balkonuna çıkan İsmail İçme, sokaktaki çöp tenekesinin hemen yanında yavrularıyla birlikte dolaşan anne ayıyı fark etti. O anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan İçme, ayıların özellikle saat 21.00 ile 22.00 arasında mahallede görüldüğünü ifade etti.

Görüntülendiği bölgenin üniversite ve öğrenci yurtlarına yakın bir lokasyon olması sebebiyle durumun risk teşkil ettiğini belirten vatandaşlar, muhtemel bir saldırı ya da olumsuzluk yaşanmadan yetkililerin ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin acilen tedbir almasını talep etti.

Kaynak: İHA