Çocuklarını yaz Kur'an kurslarına gönderen velilere teşekkür eden Akbulut, kursların bu yıl da etkili ve zengin içerikli olduğunu ifade etti. Akbulut, kurslarda çocukların tezhip, ebru, çini, boyama ve mutfak atölyeleriyle tanıştığını aktardı.
Bu bazen oyun oldu, yarışma oldu, farklı etkinliklerle değerlendirmeler oldu. Kadim medeniyetimizin getirdiği tezhip, ebru, çini ve boyamayla da tanıştılar. Mutfak atölyelerimiz oldu. Çocuklar mutlu bir yaz Kur'an kursu dönemi geçirdiler.
2,5 milyon kayıtlı öğrenci
Sedide Akbulut, bu yaz döneminde 2,5 milyon çocuğa ulaştıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu sadece bizim kayıtlarımızda olan bir rakam. Bunun ötesinde bir yaz Kur'an kursu etkinliği olduğunu biliyoruz. Bazı sivil toplum kuruluşları da hem yaz Kur'an kursu hem de yaz kampı yaptılar. Bizim hocalarımız da onlara katkıda bulundular. Aslında bu 2,5 milyon rakamının çok üstünde, çocuklarımız yazın din ve değerler eğitimiyle buluştu.
Kurslara 4-22 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin katıldığını bildiren Akbulut, ülke genelinde hizmet veren kurslarda 107 bin öğreticinin görev yaptığını kaydetti. Geçen yıl yaz Kur'an kurslarında 2 milyon 400 bin öğrenci eğitim almıştı.

'Bir Yaz Bin Anı' projesi
Bu yıl yurt dışında yaşayan çocuklara yönelik "Bir Yaz Bin Anı" projesinin hayata geçirildiğini aktaran Akbulut, proje kapsamında Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden gelen yaklaşık 100 çocuğun İstanbul'da ağırlandığını söyledi.

Bir ay boyunca İstanbul'da hem kız hem de erkek öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarımızda ağırladık. Burada hem eğitim gördüler hem de İstanbul'un kültürel dokusunu hissettiler. Onlar için eğitimden ziyade bir medeniyet birlikteliğiydi.
Yaz Kur'an kursları, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Türkiye genelindeki camiler ve Kur'an kurslarında düzenleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu dönemde çocuklara yönelik etkinlik çeşitliliğini artırması, kurslara ilgiyi de yukarı çekti. Kurum, önümüzdeki dönemde de örgün eğitimle birlikte yürütülen din ve değerler eğitimi çalışmalarına devam edecek. Gelişmeler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarıyla takip edilecek.





