İsmail Altınkaynak döneminde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Mehmet Fidan, Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Özel Kalem Müdürlüğü’ne ise Abdurrahman Kıyak görevlendirildi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan değişim yalnızca Özel Kalem ile sınırlı kalmadı. İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ile şube müdürlerinin görev ve sorumluluk alanlarında da kapsamlı değişikliğe gidildi.
Temmuz ayında Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Yaşar Türk, kısa süre içerisinde teşkilat yapısına geniş kapsamlı bir dokunuş yaptı. İl müdürlüğü bünyesindeki üst düzey yöneticilerin yanı sıra ilçe milli eğitim müdürlüklerinde de görev değişiklikleri gerçekleştirildi.
Yeni görev dağılımına göre Selçuk Doğandemir’e Mesleki Gelişim birimleri verildi.
Hasan Arun; Hayat Boyu Öğrenme, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Şubesi ile Destek Hizmetlerinden sorumlu oldu.
İmdat İcik, İnşaat ve Emlak alanındaki iş ve işlemleri yürütecek.
Işık Gün’e Özel Eğitim ve Rehberlik ile Temel Eğitim hizmetleri verildi.
Yasin Gürsoy; Ortaöğretim ile Denklik ve Belge Doğrulama birimlerinden sorumlu olacak.
Orhan Ergün Çağlıyan ise Basın ve Halkla İlişkiler ile Bütçe ve Tahakkuk birimlerini yürütecek.
Yılmaz Karaalp’e Özel Öğretim Kurumları görevleri verildi.
Yasin Yılmaz da Şube Müdürü olarak yeni görev dağılımında yer aldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki dikkat çeken değişikliklerden biri de atama işlemlerinin yürütüldüğü birimde yaşandı. Eğitim camiasının tecrübeli isimlerinden Işık Gün tarafından yürütülen atama iş ve işlemleri, bundan böyle Selçuk Doğandemir tarafından gerçekleştirilecek.
Yapılan yeni görevlendirmelerle birlikte Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yönetim yapısı önemli ölçüde yeniden şekillenirken, birçok birimin sorumluluk alanı da yeniden düzenlendi.
İl Müdürü Yaşar Türk’ün göreve başlamasının ardından yapılan bu kapsamlı değişiklikler, Yozgat eğitim camiasında yeni dönemin en dikkat çeken idari hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.



