Olay, 25 Mart 2026 tarihinde Tarsus ilçesi Bağlar Mahallesi'nde yaşandı. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen eşi M.Ç. (33), kızını görmek bahanesiyle Havva Ç. ve çocuğunu parka davet etti. Parkta bir süre birlikte vakit geçirilmesinin ardından dönüş yolunda tenha bir sokakta M.Ç., eşine bıçakla saldırdı. 17 bıçak darbesiyle yere yığılan Havva Ç., ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından baba evine geçen Havva Ç., 9 yıllık evliliği boyunca maruz kaldığı şiddeti anlattı.

"Havva'yı Öldürdüm, Gidin Cesedini Alın"

Saldırının ayrıntılarını aktaran Havva Ç., "25 Mart'ta kızını görmek maksadıyla bizi parka çağırdı. Parkta her şey normaldi. Ancak dönüşte tenha bir sokakta bana bıçakla saldırdı. 17 bıçak darbesiyle yere yığıldım. Akciğerlerim zarar gördü, sağ kolumu kullanamaz hale geldim. Beni öldü zannederek olay yerinde bıraktı. Zaten ailesini arayıp 'Havva'yı öldürdüm, gidin cesedini alın' demiş" dedi.

Saldırganın olay yerinden kaçmasının ardından bölgeye gelen sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan Havva Ç., yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kazandı. M.Ç. ise kısa süre içinde gözaltına alınarak tutuklandı.

"9 Yıl Boyunca Adeta Kabus Hayatı Yaşattı"

9 yıllık evliliği boyunca defalarca şiddet gördüğünü anlatan Havva Ç., "Daha önce de bıçaklandım. Kolumu kırdı, burnumu kırdı. Ailemin evini yakmaya çalıştı. Hem benim hem de çocuklarımın can güvenliği yok. Psikolojim bozuldu, geceleri uyuyamıyorum" diye konuştu.

Eşinin defalarca cezaevine girip çıktığını ancak hiç değişmediğini belirten Havva Ç., son saldırı öncesinde de uyarı işaretleri aldığını aktardı. "Son buluşmamızda beni kandırdı. 'Ben iyiyim' diyordu. Hatta 'istesem 2 dakika içinde çıkar, seni öldürür yine cezaevine yatarım' diyerek güven verdi. Ancak bunların hepsi bir planmış. Tüm bunları 4 yaşındaki çocuğumun gözleri önünde yaptı. Kızımın 'anne' diye çığlıkları hâlâ kulaklarımda" ifadelerini kullandı.

"En Ağır Cezayı Almasını İstiyorum"

Alkol ve madde bağımlısı olan eşinin tahliye edilmesi durumunda kendisine, çocuklarına ve ailesine zarar verebileceğinden korktuğunu dile getiren Havva Ç., "9 yıl boyunca bana adeta kabus hayatı yaşattı. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi. Tutuklu yargılanan M.Ç. hakkındaki dava sürüyor.

Kaynak: İHA