CHP Yozgat İl Başkanlığı görevinden alınan Abdullah Yaşar, görevden alma kararının ardından parti örgütünde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Örgütte toplu geri çekilme yaşanacağı yönündeki iddiaları doğrulayan Yaşar, örgütün büyük bölümünün görevlerinden geri çekilmek istediğini ancak buna kendisinin engel olduğunu ifade etti.
"Örgütün Devamı Geri Çekilmek İstedi"
Yaşar, yaşanan gelişmelerin ardından ilçe başkanlarından yoğun şekilde geri çekilme talepleri geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Örgütün devamı görevlerinden geri çekilmek istedi. Ben buna izin vermedim. Her birine partimize sahip çıkmaları gerektiğini söyledim. Bu süreçte görevlerini bırakmalarının doğru olmayacağını ifade ettim." diyerek devam etti.
"Anahtarları İl Başkanlığının Önüne Bırakmayı Teklif Ettiler"
Yaşar, süreç içerisinde dikkat çeken bir önerinin de gündeme geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bazı arkadaşlarımız, 'Bütün ilçe başkanlıklarının anahtarlarını getirip il başkanlığının önüne bırakalım' dediler. Ben buna da izin vermedim. Böyle bir yöntemin doğru olmadığını söyledim." diye konuştu.
"Mücadele Demokrasi İçerisinde Verilmeli"
Tepkinin demokratik yöntemlerle ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Yaşar, şöyle devam etti:
"Eğer bir direniş olacaksa bunun demokrasiye uygun şekilde olması gerektiğini söyledim. Mücadelemizi hukuk ve demokrasi içerisinde vermeliyiz. Partiye küsmek ya da geri çekilmek yerine partimize sahip çıkmamız gerektiğini ifade ettim." dedi.
Örgütte Süreç Yakından Takip Ediliyor
CHP Yozgat'ta görevden alma kararlarının ardından örgütte yaşanan hareketlilik devam ederken, Abdullah Yaşar'ın açıklamaları parti içerisinde yaşanan rahatsızlığın boyutunu da ortaya koydu.
Örgütün önemli bir bölümünün geri çekilmeyi gündemine aldığı, ilçe başkanlıklarının anahtarlarının topluca teslim edilmesinin dahi konuşulduğu süreçte, Yaşar'ın bu girişimlere izin vermediğini açıklaması dikkat çekti. Gözler şimdi CHP Yozgat örgütünde yaşanacak yeni gelişmelere çevrildi.





