KAP'a yapılan açıklamaya göre Anadolu Efes, Türk lirası cinsinden toplam 15 milyar TL'yi aşmayacak şekilde borçlanma aracı ihraç etmeyi planlıyor.

İhraçların bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Satışların ise yurt içinde, halka arz edilmeksizin tahsisli satış veya nitelikli yatırımcılara satış yöntemleriyle yapılması planlanıyor.

Anadolu Efes'ten 15 Milyar Tl'lik Dev Hamle! Spk'ya Başvurdu (1)

VADESİ 36 AYA KADAR OLACAK

Şirketin açıklamasında, ihraç edilecek borçlanma araçlarının vadesinin 36 ayı aşmayacağı belirtildi.

Borçlanma araçlarının piyasa koşullarına bağlı olarak iskontolu ve/veya kupon ödemeli şekilde ihraç edilebileceği ifade edildi. Faiz oranlarının ise sabit veya değişken olarak belirlenebilmesine karar verildi.

SPK'YA BAŞVURU YAPILDI

Anadolu Efes Yönetim Kurulu'nun 25 Eylül'de aldığı kararın ardından, borçlanma aracı ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması amacıyla aynı gün SPK'ya başvuru yapıldı.

Şirket ayrıca ihraç sürecinin tamamlanabilmesi için BDDK, SPK, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve diğer ilgili kurumlar nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin yürütülmesi konusunda yönetimi yetkilendirdi.

Anadolu Efes'ten 15 Milyar Tl'lik Dev Hamle! Spk'ya Başvurdu (2)

İHRAÇ HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ

KAP açıklamasında yer alan bilgiler doğrultusunda söz konusu 15 milyar TL'lik tutar gerçekleşmiş bir borçlanma değil, planlanan azami ihraç tutarı niteliğinde bulunuyor.

İhraçların gerçekleştirilmesi için SPK ve ilgili kurumlar nezdindeki süreçlerin tamamlanması gerekiyor. Şirket, borçlanma yapısını çeşitlendirmek amacıyla bu adımı attığını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi