Yozgat’ta kuaförler arası fiyat farkları ve mesleki düzeyde çırak yetiştirme sorunları olduğuna değinen Behçet Korkmazyiğit Exclusive Men Erkek Kuaförü sahibi Behçet Korkmazyiğit, bu sorunların devlet tarafından yaptırımlar uygulanarak ve destekler sağlanarak çözüme kavuşacağını belirtti.

Ömrü En Fazla 20 Yıl

Behçet Korkmazyiğit, 25 yıldır kuaförlük yaptığını belirterek, önceden iki kişilik bir salonu olduğunu fakat çırak yetiştirmek için salonunu daha büyük bir yere taşıdığını ifade etti.

Çırak yetiştirmeyi mesleki sıkıntılar ve eleman yetersizliği sebebiyle istediğini vurgulayan Korkmazyiğit, bu sıkıntılardan dolayı mesleğin maksimum 20 yıl daha yapılabileceğini düşündüğünü söyledi.

Amaç Kaliteli Eleman Yetiştirmek

Eskiden çıraklara işlerin daha az gösterildiğini belirten Korkmazyiğit, çıraklarına profesyonel eğitim vermeyi amaçladığını ifade ederek şöyle söyledi:

“Kaliteli eleman yetiştirmek istiyorum. Bu sebeple de çıraklarıma her şeyi tek tek anlatarak ve göstererek yapıyorum. Sektöre, kendini geliştirmiş ve işinde başarılı olan insanlar kazandırmak tek hedefim.”

Fiyat Farkı Denetlenmeli

Kuaförlerdeki fiyat farklarını eleştiren Korkmazyiğit, “Bazı yerlerde fiyat çok düşük bazı yerlerde ise fazla yüksek” diyerek bu problemin çözülmesi gerektiğini belirtti.

Alınan hizmetin ve ödenen ücretlerin yer yer farklı olduğunu ve bu konuda bazı yaptırımlar olması gerektiğini söyleyen Korkmazyiğit, “Hizmet tabi ki farklı olabilir fakat ücret bu kadar fark yaratmamalı” dedi.

Yetkililerin bu konu hakkında gerekli düzenlemeleri yapmasını istediğini ifade eden Korkmazyiğit, fiyat tarifelerinin çok düşük olduğunu ve giderler sebebiyle bu fiyata uyulmadığını belirterek, fiyat tarifelerinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

Devlet’ten Çırak Desteği Şart

Yanında çalışan çırakların sadece bir tanesinin maaş aldığını söyleyen Korkmazyiğit, devletin bu konuda daha çok destek sağlaması gerektiğini söyleyerek “Eleman konusunda normalde benim şu an 4 yıllık çalışan elemanım var. Okula gidiyor, maaşını alıyor. Yeni başlamış 2 yıllık arkadaşımız var. Devlet tedbirleri kapsamında maaş alamıyor” dedi.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle maaşa ihtiyaç duyulduğunu belirten Korkmazyiğit, çıraklara maaş verilmediği için mesleğe olan tercihin az olduğuna değinerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Çırağın benim yanımda kazanacağı tutar belli çünkü çalışmıyor. Çırak olarak alacağı bahşiş iş belli bu sebeple ekonomisini sağlayamıyor. Devlet’in bu konuda birazcık elemanlara destek vermesini istiyoruz. Çünkü bu şartlarla çırak yetiştiremiyoruz.”

Yozgat'ta Duygusal Buluşma: Öğretmen ve Öğrencisi Aynı Okulda Görevde
Yozgat'ta Duygusal Buluşma: Öğretmen ve Öğrencisi Aynı Okulda Görevde
İçeriği Görüntüle

Hayalim Usta Olmak

Harun Muhammet (12), okuldan sonra çırak olarak çalıştığını söyleyerek, hayalinin usta olmak olduğunu belirtti. Bu mesleği kendisinin istediğini vurgulayan Muhammet şu ifadelere yer verdi:

“Sabah 08:00’da okula gidiyorum. Öğlen 15:30’da okuldan çıkıp eve gidiyorum. Evde yemek yiyip, kıyafetlerimi değiştirdikten sonra buraya geliyorum. Saat 16:00 gibi işe başlıyorum ve akşam 20:00’da işten çıkıp eve gidiyorum. Eve gittiğim zaman saat 22:00’a kadar derslerimin üstünden geçip ödevlerimi yapıyorum.”

Muhabir: Rukiye Esmanur GÜLEÇ/ Nusret Emre AKSES