Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Buluşmaya ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan, şehit emanetlerine ve gazilere sahip çıkmanın devletin önceliği olduğunu vurguladı.
Milletin evinde anlamlı buluşma
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda buluşmaya ilişkin şu ifadelere yer verdi:
"Aziz şehitlerimizin değerli yakınlarıyla ve muhterem gazilerimizle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, milletin evinde bir buluşma gerçekleştirdik. Üzerinde özgürce, huzur ve güven içinde yaşadığımız bu vatan bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren, kan veren aziz şehitlerimizin yakınları bizlere emanettir."

"Sahip çıkmaya devam edeceğiz"
Devletin bugüne kadar şehit yakınları ve gazilere tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Erdoğan, "Bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa devletimizin imkânları çerçevesinde inşallah yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Terörsüz Türkiye vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine de değindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu hafta önemli bir adım attığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu aşamaya vatan evlatlarının kahramanca mücadelesi, ailelerin metaneti ve savunma sanayisindeki başarılar sayesinde geldiğini söyledi. "İnşallah sabır, sağduyu ve serinkanlılıkla hareket ederek Türkiye'yi bu sıkıntıdan ebediyen kurtaracağız" ifadesini kullandı.






