Demokratik Sol Parti (DSP) Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kamuoyunun uzun süredir gündeminde olan üç temel başlıkta partilerinin yaklaşımını paylaştı.

Somut Çözüm Beklentisi Var

Esnafın, çiftçinin, emeklinin ve çalışan kesimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Uçar, özellikle Bağ-Kur prim borçları, milletvekili maaşları ve erken emeklilik konularında somut çözüm beklentisinin arttığını vurguladı.

Uçar, toplumsal adalet, emeğin korunması ve sosyal güvenlik hakkının önemine işaret ederek, taleplerini kamuoyuyla açık ve net ifadelerle paylaştı.

Bağ-Kur Prim Borçları Sosyal Güvenliği Zorluyor

DSP Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, Bağ-Kur prim borçlarının esnaf, çiftçi ve kendi hesabına çalışan vatandaşlar için ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti.

Yozgat’ta Büyüyen Krizler Tek Tek Sıralandı: CHP’li Yaşar’dan Yetkililere Çarpıcı Mesajlar
Yozgat’ta Büyüyen Krizler Tek Tek Sıralandı: CHP’li Yaşar’dan Yetkililere Çarpıcı Mesajlar
İçeriği Görüntüle

Mevcut prim tutarlarının ve buna eklenen faiz yükünün birçok vatandaşı sosyal güvenlik sisteminin dışına ittiğini dile getiren Uçar, bu durumun sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırdığını ve geleceğe dair güvenceleri zayıflattığını ifade etti.

DSP’nin bu konudaki talebinin açık olduğunu belirten Uçar, Bağ-Kur prim borçlarının faizsiz ya da düşük faizli, uzun vadeye yayılan ve ödenebilir bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sosyal güvenliğin bir ayrıcalık değil, temel bir hak olduğunu hatırlatan Uçar, sağlık hizmetlerinden yararlanmanın önündeki engellerin kaldırılmasının acil bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Maaşları Tartışması Yeniden Gündemde

Uçar’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer başlık ise milletvekili maaşları oldu. Asgari ücretli, emekli ve memurun geçim mücadelesinin her geçen gün daha da ağırlaştığını belirten DSP Yozgat İl Başkanı, milletvekili maaşlarının ulaştığı seviyenin toplumda rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Halktan kopuk bir maaş ve ayrıcalık düzeninin kabul edilemez olduğunu söyleyen Uçar, temsil göreviniň bir zenginleşme aracı olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. DSP’nin bu konudaki yaklaşımını da paylaşan Uçar, milletvekili maaşlarının makul seviyelere çekilmesi gerektiğini belirtti. Tasarrufun önce yönetenlerden başlamasının, toplumda adalet duygusunu güçlendireceğini vurguladı.

Erken Emeklilik Talebi: Yıpranmanın Karşılığı

Erken emeklilik konusuna da değinen Nevzat Uçar, uzun yıllar ağır şartlar altında çalışmış ve primini ödemiş vatandaşların emeklilik beklentisinin sürekli ertelendiğini söyledi. Özellikle EYT düzenlemesinin ardından kapsam dışında kalan kesimlerde ciddi bir mağduriyet oluştuğunu belirten Uçar, bu durumun çalışma hayatında adalet tartışmalarını artırdığını kaydetti. Erken emekliliğin keyfi bir talep olmadığını vurgulayan Uçar, bunun yıpranmanın ve emeğin doğal bir karşılığı olduğunu ifade etti. DSP’nin, çalışma hayatındaki adaletsizliklerin giderilmesini ve makul, sürdürülebilir bir erken emeklilik düzenlemesinin hayata geçirilmesini savunduğunu aktardı.

Kaynak: Nevzat Uçar