Sivas’ta yaşayan 35 yaşındaki Rabia Demir, yıllardır kurduğu çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürerek kentin ilk kadın silobas şoförü olmayı başarmıştı. Toplumsal kalıplara aldırmadan direksiyon başına geçen Demir, çalışkanlığı ve cesaretiyle hem meslektaşlarını hem de şehirdeki pek çok kadını cesaretlendirmişti.
Ancak tam da hakkında çıkan haberlerle gündeme oturduğu gün, talihsiz bir trafik kazası geçirdi. Yağışlı havanın etkisiyle kontrolünü kaybeden Demir, büyük bir tırla yaşanan kazaya rağmen olaydan yara almadan kurtuldu.
“Nazar Değdi” Dedi, O Anları Anlattı
Rabia Demir, kazanın yaşandığı anları anlatırken, olayın haberlerinin gündeme gelmesiyle aynı güne denk gelmesine dikkat çekti. “Nazar değdi” ifadelerini kullanan Demir, tırın yağış nedeniyle kaydığını ve yalnızca 22 kilometre hızla giderken devrildiğini söyledi. Kemerinin takılı olması sayesinde yara almadan kurtulduğunu belirten Demir, dorsede 42 ton yük bulunduğunu, buna rağmen aracı kaldırıma çarpmadan durdurduğu için şükretti.
Dorsenin yan yatmasıyla kabinde sıkışan Demir, camı tekmeleyerek çıkmaya çalıştığını ancak başaramadığını anlattı. Kazayı gören vatandaşların camı kırarak kendisini çıkardığını dile getiren Demir, “O an birkaç saniyede ne yaşadığımı hatırlamıyorum” dedi. Sağlık ekiplerinin tedbiren hastaneye götürdüğü Demir, olayın ardından patronunun da hemen bölgeye geldiğini belirtti.

Yeni Tırına ‘Maşallah’ Yazacak
Kazanın nazardan kaynaklandığını düşünen Demir, kendisini kötü enerjiden korumak için kullanacağı yeni tıra “maşallah” yazdıracağını söyledi. “Cana geleceğine mala gelsin” diyen Demir, yaşadığı olayın kendisini mesleğinden uzaklaştırmayacağını vurguladı. Bu açıklaması, onun mesleğine olan bağlılığını ve içtenliğini bir kez daha ortaya koydu.
Demir, kadınların ağır vasıta kullanamayacağına yönelik önyargılara da değinerek, “Kazayı yapanlar her zaman kadınlar değildir. Tecrübeli erkek şoförler de kaza yapabiliyor” diyerek meslekteki eşitsiz algılara dikkat çekti.

“Hayallerinizden Vazgeçmeyin” Çağrısı
Kazayı atlattıktan sonra bile pozitif tavrını koruyan Rabia Demir, özellikle kadınlara seslenerek hayallerinin peşini bırakmamalarını istedi.
“Bir kere korktunuz diye pes etmeyin” diyen Demir, yaşadığı zorluğun kendisini durdurmadığını, aksine kararlılığını artırdığını söyledi.



