Galatasaray golü ofsayt mı sorusu, köşe vuruşundan gelen o pozisyonun ardından sarı-kırmızılı taraftarların yanıt aradığı soruların başına geçti. Victor Osimhen'in kafa vuruşu ve Barış Alper Yılmaz'ın dokunuşuyla ağlara giden top, Galatasaray için farkın ikiye yükselmesi anlamına geliyordu. Sahada başlayan sevinç VAR'ın devreye girmesiyle kesildi, İtalyan hakem Marco Guida golü vermedi. Gol iptal edilince mücadele 1-0 sürdü ama Barcelona ilk yarı bitmeden eşitliği buldu ve sahadan 4-1 galip ayrıldı. Peki, ofsayt kimdeydi, VAR'da hangi hakem vardı? İşte Galatasaray-Barcelona maçındaki ofsayt kararının ayrıntıları...

GALATASARAY GOLÜ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Galatasaray'ın ikinci golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Pozisyonda Aleksey Batrakov soldan kullandığı köşe vuruşuyla topu ceza sahasına gönderdi. Arka direkte Victor Osimhen'in kafa vuruşu kaleye yöneldi, altıpasta bekleyen Barış Alper Yılmaz da topa kafayla son kez dokundu. Kale çizgisindeki Barcelona savunmasının müdahalesi de topun ağlara gitmesini engelleyemedi.

Gol sevincinin ardından pozisyon Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından incelendi. İncelemede Barış Alper Yılmaz'ın, Osimhen'in kafa vuruşundan sonra topa dokunduğu anda ofsayt pozisyonunda bulunduğu belirlendi. Maçın hakemi Marco Guida da bu tespitin ardından golü geçersiz saydı.

GALATASARAY GOLÜ OFSAYT MI?

Hakemin kararı ofsayt yönünde oldu. Ofsayt, kafa vuruşunu yapan Victor Osimhen'e değil, topa son dokunan Barış Alper Yılmaz'a verildi. Osimhen'in vuruşundan sonra sarı-kırmızılı oyuncunun temasıyla ağlara giden top, Galatasaray'a gol olarak yazılmadı.

Fanatik kararı "milimetrik ofsayt" diye niteledi ve Barış Alper Yılmaz'ın kaleye yönelen topa son anda dokunduğunu yazdı.

VAR'DA KİM VARDI? GALATASARAY-BARCELONA MAÇININ HAKEMLERİ

Karşılaşmayı İtalyan hakem Marco Guida yönetti. Guida'nın yardımcılıklarını Giorgio Peretti ve Giuseppe Perrotti üstlendi, dördüncü hakem Fabio Maresca oldu. VAR'da Marco Di Bello, AVAR'da ise Aleandro Di Paolo görev yaptı.

Guida, Galatasaray'ın yabancısı olmadığı bir isim. İtalyan hakem geçen sezon da Devler Ligi'nin açılış haftasında sarı-kırmızılıların maçında düdük çalmıştı; Galatasaray o gece Frankfurt'ta Eintracht'a 5-1 kaybetmişti. Guida'nın yönettiği bir diğer Galatasaray maçı da 2023-2024 sezonundaki 3. eleme turu rövanşıydı. Sarı-kırmızılılar o karşılaşmada sahasında Olimpija Ljubljana'yı tek golle 1-0 mağlup etmişti.

GALATASARAY BARCELONA MAÇI KAÇ KAÇ BİTTİ?

13 Ekim 2026 Salı akşamı saat 22.00'de başlayan ve TRT 1'den yayımlanan karşılaşmada Galatasaray, RAMS Park'ta Barcelona'ya 4-1 yenildi. Sarı-kırmızılıların tek golü 28. dakikada Aleksey Batrakov'dan geldi. Cancelo'ya çarparak ağlara giden bu vuruş, Batrakov'un Galatasaray formasıyla attığı ilk gol oldu.

İptal edilen golün ardından oyun 1-0 devam etti. Barcelona 43. dakikada Joao Cancelo ile eşitliği yakaladı, ikinci yarıda ise 50. dakikada Fermin Lopez, 53. dakikada Anthony Gordon ve 65. dakikada Karim Adeyemi'nin golleriyle farkı açtı. Barış Alper Yılmaz 67. dakikada yerini Roland Sallai'ye bıraktı.

Bu sonuçla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde iki maçını da kaybetti ve puanla tanışamadı. İki maçını da kazanan Barcelona ise ilk sırada yer aldı.

GALATASARAY'IN BARCELONA MAÇI İLK 11'İ

Teknik direktör Okan Buruk'un Barcelona karşısındaki ilk 11'inde Victor Osimhen, Rafael Leao ve Aleksey Batrakov yer aldı. Yunus Akgün, Mario Lemina ve Lucas Torreira da ilk 11'de forma giyen isimler arasındaydı. Sarı-kırmızılı ekipte Eren Elmalı, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Barış Alper Yılmaz ve Uğurcan Çakır da sahaya ilk düdükte çıktı.

GALATASARAY'IN SONRAKİ MAÇI NE ZAMAN?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde sıradaki maçında 21 Ekim 2026 Çarşamba günü deplasmanda Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk puanını Lille deplasmanında arayacak.

Muhabir: Haber Merkezi