Hazır yemek tüketen gençlerin her geçen gün arttığı Yozgat’ta sağlık riski de aynı oranda artıyor. Üniversiteden ortaöğretime kadar öğlen arası olarak adlandırılan ihtiyaç molasında öğrenciler hazır yemeklere yöneliyor. Özellikle marketlerde satılan hazır yemekleri alıp parklarda yiyen öğrenciler sayı olarak gün geçtikçe artıyor. Dünya çapında sağlıklı beslenme konusunda hassaslık ve bilinçlenme eğilimine rağmen ülkemiz deki genç öğrenciler bu duruma ayak uyduramıyor.
Öğrenciler, ”Bizler de daha güzel yemekler yemek istiyoruz ama alternatif olarak ekmek arası tavuk döner den başka bir şey yok. Daha güzel yemekler yemek için de elinizde imkân yok tabi. Bazı marketlerde ha zır olarak yapılmış yemekler var ve parklara getirip yiyoruz. Bu durumda evi yakın olan arkadaşlar oldukça şanslı çünkü gidip sıcak yemekleri ni yiyebiliyorlar. Ama gidemeyen arkadaşlarda hem ucuz hem de tavuk dönere alternatif olduğu için hazır yemekleri tercih etmek zorunda kalıyorlar” dedi.
Hazır gıdalar hastalık deposu
Dünya genelinde büyük bir sorun haline gelen hazır gıda tüketimi gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Uzmanların özellikle sağlıklı beslenmek için vatandaşların marketlerde satılan hazır yemeklerden uzak durması gerektiğini vurguluyor. Hazır gıdaların sağlıklı olmadığı konusunda hemfikir olan beslenme uzmanları özellikle ev yemeklerinin olabildiğince tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Yaşam koşulları nedeniyle tüm gıdalarımızı da eskisi g evde yapma imkânı bulunamaması da bir gerçek olması nedeniyle özellikle okul çağı çocukları bu yemekleri oldukça fazla tüketiyor.
SALİH AKGÜL
SALİH AKGÜL
Gençlerin tercihi hazır yemek
Sağlığı konusunda binlerce önleyici tedbir amaçlı yayımlanan çalışmalara rağmen bir türlü önüne geçilemeyen hazır yemekler artık gençler için vazgeçilmez hale geldi.
Editör: Hakimiyet Gazetesi
Yorumlar