Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında düzenlenen "15 Temmuz'un 10. Yılında İrade Bizim, Zafer Bizim" paneline, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, 27. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı. Program, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırlanan videonun izlenmesiyle başladı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Katar Devleti Baba Emiri Şeyh Hamad bin Halife El Sani'nin vefatı nedeniyle programa bizzat katılamadı ve panel özelinde video mesaj gönderdi.
"Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuna borçluyuz"
Videolu mesajında 15 Temmuz gecesini değerlendiren Duran, milletin iradesine sahip çıkışının altını çizdi. Duran, şu ifadeleri kullandı:

İhanet şebekesi 253 vatandaşımızın canına kıydı, onları şehit etti. Binlerce insanımız ise yaralandı. 15 Temmuz 2016 gecesi, her yönü ile milletimizin istikbaline yön veren bir gece oldu. Bizler o gecenin zaferini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha ilk dakikalardan itibaren kararlı ve bağımsız siyasi duruşuna ve liderliğine borçluyuz.
İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin dört bir yanında milyonların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara döküldüğünü hatırlatan Duran, Türk milletinin asırlar boyunca özgürlük ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilindiğini vurguladı.
Bizim binlerce yıllık tarihimizde esaret, ihanet ve alçakça oyunlara boyun eğmek yoktur. 15 Temmuz'da bu tarihi misyon bir kez daha tezahür etmiştir.
"FETÖ her ülke için açık bir tehdittir"
Duran, Türkiye'nin egemenlik ve bağımsızlığını tehdit eden her tür unsura karşı koyacak gücü olduğunu belirterek, FETÖ'nün izlerinin devletten silindiğini ancak uluslararası alanda mücadelenin sürdüğünü ifade etti. Dost ülkelere net bir çağrıda bulunan Duran, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'nin dostu olan ve bu dostluğu karşılıklı besleyip büyütmek isteyen bütün ülkelere çağrımız şudur: Milletimizin egemenliğini ve demokrasimizi hedef alan yapılara karşı dostlarımızdan yanımızda durmalarını ve vefa duygusu ile hareket etmelerini bekliyoruz. Zira FETÖ, sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir ulusal güvenlik sorunu değildir. FETÖ faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdittir.
Siber alanda kararlı mücadele sürüyor
Öte yandan İletişim Başkanlığının koordinasyonunda FETÖ ile iltisaklı sosyal medya hesaplarına yönelik operasyonların da aralıksız devam ettiği öğrenildi. Son bir ayda örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 2 bin 702 hesaba erişim engeli getirilirken, son iki ayda terör propagandası ve dezenformasyon yapan 1600'den fazla hesap için de işlem yapıldı.
"15 Temmuz tecrübesi evrensel bir anlam taşıyor"
Duran, 15 Temmuz'un yalnızca Türkiye için değil, tüm dünya için ders niteliğinde olduğunu dile getirdi. Hibrit tehditlerin ve manipülasyonların küresel ölçekte arttığına dikkat çeken Duran, "Türkiye'nin 15 Temmuz tecrübesi evrensel bir anlam taşımaktadır. Ayrı coğrafyalarda olsak da aynı sorunlarla karşılaştığımızın farkında olmalı, küresel sorunlara müşterek çözümler üretmeliyiz" diye konuştu. Program, 15 Temmuz şehitleri için yapılan dualarla sona erdi.




