Yozgat Bozok Üniversitesi 5 Mayıs 2026 Salı günü Dünya Soykırımlar Tarihi ve Gazze İnfografik Yarışması'na ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında panel oturumları ödül töreni ve savaş temalı fotoğraf sergisi düzenlenecek.

İlk Kez Sergilenecek! Yozgat’ta Savaşın Gerçek Yüzü Gözler Önünde (1)

Programın Detayları Belli Oldu

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak program, akademisyenleri, hukukçuları ve medya temsilcilerini bir araya getirecek organizasyonun ana odağında, Gazze'de yaşananların uluslararası hukuk ve insan hakları açısından değerlendirilmesi yer alacak.

İlk Kez Sergilenecek! Yozgat’ta Savaşın Gerçek Yüzü Gözler Önünde (2)

Gazze Teması İnfografik Yarışmasıyla Gündeme Taşınacak

Yarışma görsel anlatım gücünü toplumsal hafızayla birleştirmeyi hedefliyor. Hazırlanan çalışmalar savaşların siviller üzerindeki etkisini grafik ve veri temelli anlatımlarla kamuoyuna sunacak. Dereceye giren eserler ödüllendirilecek ve seçilen çalışmalar sergi alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Etkinlik yalnızca bir yarışma programı olmanın ötesinde, Gazze'de yaşanan süreci farklı disiplinlerden isimlerin değerlendireceği geniş kapsamlı bir buluşma niteliği taşıyor. Üniversite öğrencileri akademisyenler, hukukçular ve medya temsilcilerinin programa yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Panelde Hukuk, Medya ve İnsan Hakları Konuşulacak

Programın moderatörlüğü TBMM Kamu Başdenetçisi ve 20. ve 21. Dönem Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç üstlenecek. Etkinlikte panelist olarak Yargıtay Başkanlığı 7. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Hamit Yelken, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Levent Korkut ve TRT Haber Dış Haberler Birimi'nden Yahya Kurtkaya yer alacak.

Anadolu Ajansı Savaş Fotoğrafları da Sergilenecek

Etkinlik kapsamında Anadolu Ajansı'nın savaş temalı fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergi de ziyaretçilere açılacak. Sergide çatışma bölgelerinde görev yapan foto muhabirlerinin objektifine yansıyan kareler olacak. Katılımcılar, akademik ve hukuki değerlendirmelerin yanı sıra savaşın sahadaki gerçek yüzünü de görme fırsatı kazanacaklar.

Etkinlik kapsamında düzenlenen programın, şehir dışından da katılımı olacak.

Kaynak: Yozgat Bozok Üniversitesi