ABD ve İran hattındaki gelişmelerin uluslararası piyasalara yön verdiği bugünlerde, ekonomi kulisleri yeni haftanın ilk saatlerine kilitlendi. Değerli metaller ve döviz kurlarında ciddi dalgalanmalar bekleyen finans analisti İslam Memiş, özellikle pazartesi sabahı yaşanabilecek kırılmalara dikkat çekti.
PAZARTESİ SABAHI PİYASALARI BEKLEYEN İKİ YOL
Yatırımcıların haftalık kapanışın ardından pazartesi sabahına tamamen farklı bir piyasa ikliminde uyanması bekleniyor. Hafta sonu olası bir diplomatik uzlaşma haberi piyasalara pozitif bir ivme kazandıracakken, gerilimin tırmanması durumunda satıcılı ve baskılanmış bir tablo ortaya çıkacak. Uzmanlar, bu belirsizlik ortamında tek yönlü risk almak yerine varlıkları dengeli bölerek nakit ve döviz pozisyonunu korumanın önemine vurgu yapıyor.
ALTIN VE GÜMÜŞTE YENİ REKOR HEDEFLERİ
İçinde bulunduğumuz yılın dalgalı yapısına dikkat çekilirken, değerli metaller için yüksek hedefler telaffuz ediliyor. Altının gram fiyatında kademeli olarak 8 bin liranın üzerindeki seviyeler işaret ediliyor. Ons tarafında ise 5.200 dolar kritik eşik olarak belirlenirken, bu seviyenin aşılması halinde yukarı yönlü daha sert hareketlerin görülmesi muhtemel. Öte yandan gümüş için yıl içi 96 dolar hedefi yatırımcının radarında kalmayı sürdürüyor.
KRİPTO VE DÖVİZDE BEKLENTİLER NE YÖNDE?
Jeopolitik risklere rağmen güçlü duran kripto para piyasalarında, olumlu haber akışıyla birlikte Bitcoin için 90 bin dolar seviyeleri yeniden hedef tahtasına kondu. Olası bir satış baskısında ise 75 bin ile 77 bin dolar bandının destek görevi görmesi öngörülüyor. Döviz kurlarında ise yukarı yönlü beklentiler devam etse de, dolar ve euronun gerçek bir kazanç kapısından ziyade enflasyona karşı koruma kalkanı olarak değerlendirildiği belirtiliyor.





