İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi”ne ilişkin açıklama yaptı. Avdagiç, “Bundan sonra ülkemizde silah ve bomba seslerini değil, üretim çarklarının sedasını çok daha güçlü işiteceğimize inancımız tamdır” dedi.

Avdagiç, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, teklifin siyasi partilerin geniş mutabakatıyla yasalaştığını belirtti. Terör örgütünün silah bırakıp kendini feshettiğini ilan etmesiyle başlayan sürece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin son noktayı koyduğunu ifade eden İTO Başkanı, Türkiye için yeni bir dönemin kapılarının aralandığını kaydetti.

“Şehitlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde yaşatacağız”

Yasada hiçbir af sözcüğünün yer almamasını önemsediklerini vurgulayan Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yasada hiçbir af sözcüğünün yer almamasını, eli kana bulaşmışların kapsam dışı bırakılmasını çok önemsiyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde yaşatacak, onların ve kahraman gazilerimizin milletimiz ve ülkemiz için yaptıkları büyük fedakarlığı her daim minnetle hatırlayacağız.”

“Türkiye bu cendereden devletinin aklıyla çıktı”

Avdagiç, 40 yılı aşkın süredir terör çıkmazına hapsedilmek istenen Türkiye’nin “devletinin aklı, milletinin vicdanıyla” bu cendereden çıktığını söyledi. Kalkınmanın önüne vurulmak istenen terör zincirinin kırıldığını belirten İTO Başkanı, bunun hem Türkiye hem de bölge coğrafyası için barış ve huzurun teminatı olduğunu dile getirdi.

Sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gayretleriyle yürütüldüğüne dikkat çeken Avdagiç, yasanın TBMM’de geniş bir mutabakatla kabul edilmesini “çok değerli” bulduklarını ifade etti. İş dünyası olarak “Terörsüz Türkiye” sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Avdagiç, önümüzdeki dönemde üretim ve yatırım ortamının daha da güçleneceğine olan inancını yineledi.

Kaynak: İHA