İYC Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan,  düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Nurdoğan, İYC olarak gençlere yönelik faaliyetler yaptıklarına değinerek, Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencin yetişmesinde büyük payı olan cemiyetin bir ilim, irfan ve kültür yuvası olduğunu dile getirdi.
Nurdoğan, Marifet Okulu ve Lisans Akademi Programı’nın yanı sıra yüksek öğrenim öğrencilerinin yurt hizmeti verdiklerini aktardı.
Nurdoğan, “Faaliyetlerin duyurulmasını önemsiyoruz.  Vatandaşlara İlim Yayma Cemiyeti'nin faaliyetlerinin duyurulması bizlere daha da yeni faaliyetlerin ne yapabiliriz o anlamda tabii ki bizlere yön veriyor, ışık tutuyor. 
Birkaç gün önce hep beraber coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyorum.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi olarak tüm yönetim kurulu üyelerim daha nice yüzyılları devletimizi, milletimizi ilelebet payidar etsin. Payidar eylesin. Ve yine sözlerimin başında Şu anda Gazze'de, Filistin'de katil İsrail devleti tarafından kan ve gözyaşıyla karşı karşıya olan Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimize de buradan sabırlar diliyorum. Şehit olan kardeşlerimize mekanları cennet olsun. Onlara da buradan yine İlim Yayma  Cemiyeti olarak katil İsrail devletini lanetliyorum. En kısa zamanda bu hunharca, zalimce, katilce yapmış olduğu cinayetleri bir an evvel sonlandırmasını Cenabı hak'tan niyaz ediyorum” dedi.
İYC Şube Başkanı Nurdoğan, eğitim merkezinde marifet okulu çalışmalarının yapıldığını hatırlatarak, yeni dönem için lisans akademi projesinin startını verdiklerini kaydetti. Nurdoğan ayrıca Fatih Sahn-ı Semân, ve ilahiyata dönük çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
MARİFET OKULU
Marifet Okulu Koordinatörü Serhat Tek, ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
Tek, “Marifet okulumuzda ilk dersimiz İlk Kur'an-ı Kerim. Sonra olay yorum dersimiz var. İnteraktif hikayeler istiyoruz. Etkinlik saatimiz var, etkinlikler yapıyoruz ve oyun saatimiz var. 50’e yakın çeşitli oyunlarımız var. Zeka oyunlarımız var. Grup halinde oynadığımız oyunlarımız var. Çocuklarımızın hafta içindeki yoğun ders programından sonra onları dinlendirmek hem de bir şeyler öğretmek, maneviyattan da kuvvetlendirmek üzerine yapılmış bir eğitim programıdır. Eğitim programı 25 haftadan oluşuyor” dedi.
YURT HİZMETLERİ
Necip Fazıl Kısakürek Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet Turhan,  2023/2024 eğitim öğretim dönemine başladıklarını belirterek, yurtta 110 öğrencinin barındığını vurguladı.
Turhan, “Yurt olarak milli ve manevi değerlere sahip, vatanını, devletini ve milletini kıymetli gençler yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz. Dolayısıyla yedi kişilik kadromuzla gençlerimiz için elimizden ne geliyorsa bütün gayreti sarf ediyoruz. Bu dönem kapasitemizi tamamını doldurduk.  Öğrencilerimizin çoğunluğunu uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Bu öğrencilerimiz içerisinden Türkmenistan, Azerbaycan, Suriye, Somali gibi ülkelerden öğrenciler yurdumuzda barınıyor. Yurt içerisinde yaptığımız faaliyetlerle öğrencilerimizin akademik noktada gelişimine katkı sağlıyoruz. Bu sene İngilizce, Arapça, Rusça ve Osmanlı Türkçesi gibi kursları açarak öğrencilerimizin burada kendilerini geliştirme ve dil yetkinliklerinde kendilerini ön plana çıkarmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
FATİH SAHN-I SEMAN
İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde Fatih Sahn-ı Semân programları da başladı.
Bozok Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi doktora öğretim üyesi  Mehmet  Yenice tarafından gerçekleştirilen Fatih Sahn-ı Semân  programı İslâm ilim geleneğinin tanıtımını, öğretimini ve bütün boyutlarıyla derinlikli bir şekilde araştırılmasını amaç edinmiş bir eğitim ve araştırma merkezi olarak biliniyor.
Yenice, İlim  Yayma Cemiyeti tarafından Fatih Külliyesi'nde bulunan geçmişin birikimini, medrese eğitimini Anadolu'daki ilahiyat fakültelerine yayma maksadıyla Fatih Sahn-ı Semân programını başlattığını aktardı.
Yenice, “Fatih Sahn-ı Semân, otuz yıllık bir geçmişin bir projesi ürünüdür. Fatih Sahn-ı Semân’ın gayesi  İslam ilim geleneğini merkeze alarak eğitim ve öğretim programları, kurslar, seminerler ve ilmî toplantılar düzenlemek, eğitim malzemeleri hazırlamak. İslam ilim geleneğine dair akademik araştırma ve toplumsal bilinirlik seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak üzere projeler yürütmek. İslam medeniyeti bünyesinde gelişen farklı ilim geleneklerinin kurumsal tarihi ve özellikle Osmanlı medreseleri hakkında özgün bilgi üretimini sağlayan çalışmalarda bulunmak” dedi.
LİSANS AKADEMİ PROGRAMI
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi  şube koordinatörü Veysel Çekerek ise lisans akademi programı ile ilgili bilgiler verdi.
İlim Yayma Cemiyeti lisans akademi programının Türkiye çapında on beş üniversiteyle uygulandığını dile getiren Çekerek,  “Programı İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi'yle Eğitim Bilim ve Sosyal Araştırmalar Derneği ortaklaşa yürütüyor.  Yozgat şube  programa yeni başladık. Yaklaşık kırk beş öğrenci kaydımız var. Bu programımızı Güngör Karakaş koordinatörlüğünde yürütüyoruz. Bu programa  Bozok Üniversitemizde bulunan bütün fakültelerin öğrencileri birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılmaktadır. Bu programımız 2 yıl 4 devre halinde geçiyor. Her devre altı haftadan oluşuyor. Ve her haftada günde üç saat olmak üzere programımızı uyguluyoruz.  Programımızın içerisinde iletişim becerileri, sistem düşüncesi, proje yazılımı, kariyer rehberliği, İslam düşüncesi tarihi, dünya tarihi, Türkiye modernleşmesi tarihi, kitap değerlendirme, kariyer atölyesi, film okuma gibi etkinlikler var.  Her konuyu alanında uzman öğretmenlerimiz, akademisyenlerimiz yürütüyor” ifadelerini kullandı.
                      SALİH AKGÜL

Editör: Hakimiyet Gazetesi