Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da, ABD'nin Lahor Başkonsolosluğu önünde protesto düzenlendi. Göstericiler, İran'a yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla toplandı.
Kalabalık, konsolosluk binasına doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, barikatları aşmaya çalışan göstericilere cop ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Konsolosluk Binasına Hasar Verildi
Protestocular, güvenlik barikatlarını aşarak konsolosluk binasına ulaştı. Göstericiler, bina girişine sopalarla saldırarak hasara yol açtı.
Ayrıca, konsolosluğun dış kapıları ateşe verildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
ABD Karşıtı Sloganlar ve Hamaney Posterleri
Protesto sırasında kalabalık, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in posterlerini taşıdı. Göstericiler, ABD karşıtı sloganlar attı.
Olay yerine çok sayıda polis ve güvenlik birimi sevk edildi. Bölgede gerginlik sürerken, herhangi bir can kaybı veya yaralanma haberi resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri, konsolosluk personelinin güvende olduğunu ve binanın iç kısmına girilemediğini belirtti.





