Ak Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 7 projeye 70 milyon 742 bin 811 TL tutarında hibe desteği sağlanacağını söyledi.
TKDK FİNANSMAN SAĞLIYOR
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenecek projeler belli oldu. Yozgat’ta 103.1 milyon TL bütçeli 7 proje kabul edilerek destek almaya hak kazanırken projelerin hibe bedeli ise 70.7 milyon TL oldu.
Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali destek, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’ndan finanse edilecek. Kamu katkısı olarak da adlandırılan program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak finansman kullandırılıyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü IPARD III programı 3. başvuru çağrı dönemi (Süt üreten Tarımsal İşletmeler ve Kırmızı Et üreten Tarımsal İşletmeler) 1.ve 2.grup ta 7 adet projeye destek sağlanacağını açıkladı.
70.7 MİLYON TL DESTEK
Ak Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat’ın sadece tarım ve hayvancılıkta değil bir çok alanda büyüme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek, IPARD III Programı’nın bu sürece katkı sunacağını vurguladı.
Milletvekili Şahan, IPARD III programı kapsamında, değerlendirme süreci tamamlanan 7 projenin 70,7 milyon lira hibe desteği almaya hak kazandığını aktardı.
Milletvekili Şahan, IPARD III 3. başvuru çağrı dönemi birinci ve ikinci grup desteklenmek üzere Süt üreten Tarımsal İşletmeler tedbirinde seçilen 1 adet projeye ve Kırmızı Et üreten Tarımsal İşletmeler tedbirinde başvurular listesinde yayınlanan 6 adet projeye toplam 103 milyon 130 bin 261 TL Yatırım tutarı, 70 milyon 742 bin 811 TL hibe tutarı olan toplam 7 projeye destek sağlanacağını kaydetti.
Yozgat’ta her yıl başvuru döneminde başvuru sayısı desteklenen proje sayısı ve dağıtılan hibe miktarı arttığına değinen Milletvekili Şahan Yozgat’a önemli fırsatlar ve istihdam olanakları sağlayacak olan yatırımların ve desteklerin hayırlı olmasını diledi.
IPARD III İLE GELEN
YENİ DÖNEM
Tarım ve hayvancılık sektörlerinin yanı sıra, eko-turizm, kırsal turizm, yenilenebilir enerji, yerel ürünlerin işlenmesi, kooperatif yatırımları gibi yeni alanlarda da desteklerin verildiğine değinen Milletvekili Şahan yatırımcılara bu fırsatları iyi değerlendirme çağrısında bulundu.
Milletvekili Şahan, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı ile yürütülen IPARD III Programının kırsal kalkınma ve tarımsal altyapının güçlendirilmesi noktasında önemli katkılar sağlayacağına değindi. Milletvekili Şahan Program kapsamında, yeni dönemde daha geniş yatırım alanları desteklenerek kırsal bölgelerde istihdamın artırılması, genç çiftçilerin desteklenmesi, kadın girişimcilerin teşvik edilmesi gibi hedefler öne çıktığına dikkat çekti.
Yozgat’ın tarım, hayvancılık, arıcılık, seracılık ve kırsal turizm gibi alanlarda büyük potansiyele sahip olduğuna değinen Milletvekili Şahan, TKDK destekleriyle bu potansiyelin daha görünür hale geleceğini belirtti.
YATIRIMLARIN YANINDAYIZ
Milletvekili Şahan, Yozgat’ta gerçekleştirilen yatırımları yakından takip ettiklerine değinerek, kentin gelişim ve kalkınmasına yönelik yatırımcıların her zaman yanlarında olduklarını aktardı.
TKDK’nın çalışmaları ile birlikte sahada sonuç alındığını dile getiren Milletvekili Şahan, kırsal alanlarda sağlanan yatırımlarla canlılığın ve hareketliliğin hissedildiğine vurgu yaptı.
ÇETİN MERMERTAŞ