T3 Vakfı Yozgat İl Temsilcisi Şevval Ünal, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci’yi makamında ziyaret ederek Yozgat’ta yürütülen bilim ve teknoloji odaklı çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette, vakfın il genelinde sürdürdüğü tanıtım ve farkındalık faaliyetlerinin İl Halk Kütüphanesi bünyesinde gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği imkanları ele alındı.
İl Halk Kütüphanesi’nde Bilim ve Teknoloji Odaklı Yeni Dönem
Ziyarette öne çıkan başlıklardan biri, T3 Vakfı’nın Yozgat genelinde sürdürdüğü bilim ve teknoloji odaklı tanıtım faaliyetlerinin İl Halk Kütüphanesi çatısı altında daha geniş kitlelere ulaştırılması oldu. Kütüphanelerin yalnızca kitap okunan alanlar olmanın ötesine geçtiğine dikkat çekilirken, aynı zamanda bilgiye erişim ve üretim merkezleri haline gelmesinin önemi vurgulandı.
Gençlere Yönelik Farkındalık Programları Masada
Görüşmede taraflar, gençlere yönelik farkındalık programlarının içeriği üzerinde de durdu. Bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, yerli ve milli üretim vizyonunun genç kuşaklara aktarılması ve teknoloji girişimciliği konusunda bilinç oluşturulması öncelikli başlıklar arasında yer aldı.
Yozgat’ta Milli Teknoloji Vizyonuna Katkı Hedefi
T3 Vakfı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında ortaya konulan ortak çalışma iradesinin, Yozgat’ta milli teknoloji vizyonuna katkı sunması hedeflendi. Taraflar, düzenli aralıklarla gerçekleştirilecek etkinliklerle sürdürülebilir bir iş birliği modeli oluşturmayı amaçladı.




