Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve yaşanan son gelişmeleri ele almak amacıyla bugün olağanüstü gündemle toplanıyor. Toplantı, saat 14.00’te Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla gerçekleştirilecek.

Olağanüstü toplantı talebi; CHP, DEM Parti, Yeni Yol Grubu, Yeniden Refah Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), EMEP ve Demokrat Parti milletvekillerinin imzalarıyla Meclis gündemine taşındı.

Toplantının en dikkat çeken gündem maddesi ise, Gazze’de devam eden İsrail saldırıları ve yaşanan insani kriz olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hükümet adına kürsüye çıkarak milletvekillerine Gazze’deki son durum hakkında kapsamlı bilgi verecek.

Toplantıda, siyasi parti temsilcileri de söz alarak Gazze’deki insani dram, İsrail’in saldırıları, abluka ve kıtlık politikaları gibi konularla ilgili kendi görüşlerini dile getirecek.

Toplantı sonunda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının Meclis Başkanlığı tarafından kınanması ve uluslararası kamuoyuna güçlü bir mesaj verilmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi