Yozgat’ta bu sezon kurulan MC Sistem GSK Yozgat Kadın Hentbol Takımı, kısa sürede ortaya koyduğu performansla dikkat çekiyor.
Süper Lig hedefiyle yola çıkan ekipte forma giyen genç sporcular, hem bireysel hikayeleri hem de takımın geleceğine dair umut veren hedefleriyle öne çıkıyor.
Takımın oyuncularından Buse Dündar ve Hayat Taşkale, Yozgat Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak hentbola başlama süreçlerini, Yozgat’a gelişlerini ve Süper Lig yolundaki beklentilerini anlattı.
Yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen güçlü bir birliktelik yakaladıklarını belirten sporcular, Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurguladı.

Spor Benim İçin Artık Bir Meslek
MC Sistem GSK Yozgat Kadın Hentbol Takımı oyuncularından Buse Dündar, 30 Ocak 2004 Ankara doğumlu olduğunu belirterek hentbol serüveninin ortaokul yıllarında başladığını söyledi. Sporla tanışmasının beden eğitimi öğretmeni sayesinde olduğunu ifade eden Dündar, “6. sınıfta beden eğitimi öğretmenim sayesinde spor geçmişim başladı. O zamanlar benim için bir hobi gibiydi ama bugün geldiğim noktada spor benim için bir meslek oldu,” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi BESYO bölümünde eğitimine devam ettiğini dile getiren Dündar, bu sezon ilk kez Yozgat’a gelerek yeni kurulan bir takımda forma giymeye başladığını kaydetti. Takımın hedeflerinin net olduğunu vurgulayan genç oyuncu,
“Bu takımı kurarken önceliğimiz Süper Lig hedefiydi. Şu an iyi ilerliyoruz. Yeni transferlerimizle gücümüze güç kattığımızı düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.
Dündar, sadece lig başarısı değil, uzun vadede Avrupa hedeflerinin de olduğunu belirterek, “Süper Lig yolunda bir Avrupa hayalimiz var. Bir Avrupa takımını bu şehre getirmek istiyoruz,” açıklamasında bulundu.
Hedefimiz Play-Off’lara Güçlü Çıkmak
Takımın bir diğer oyuncusu Hayat Taşkale ise 2005 doğumlu olduğunu ve Ankara’da eğitim gördüğünü söyledi. Antrenörlük bölümünde okuduğunu belirten Taşkale, spor hayatının ortaokul yıllarında başladığını ifade etti. Daha önce birlikte oynadığı ve tanıdığı oyuncularla Yozgat’ta yeniden bir araya gelmenin uyumu artırdığını dile getiren Taşkale, “Güzel bir takımımız vardı, zaten birbirimizi tanıyorduk. Buraya gelirken de en başta hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktı,” dedi.
Yeni transferlerle takımın daha da güçlendiğini vurgulayan Taşkale, “Play-off’lara daha güçlü çıkmayı hedefliyoruz. Yeni bir takım olmamıza rağmen birbirimize daha iyi alıştığımızı düşünüyorum,” şeklinde konuştu.
Seyircimizi Maçlarımıza Bekliyoruz
Takım içindeki dayanışmaya dikkat çeken Hayat Taşkale, saha içi kadar saha dışındaki birlikteliğin de önemli olduğunu belirtti.
“Takım arkadaşlarımızla birbirimize çok destek oluyoruz. Aile gibi bir takım olduğumuz zaman daha iyi olacağımıza inanıyorum,” diyen Taşkale, Yozgatlı sporseverlere de çağrıda bulundu.
Taşkale, “Seyircilerimizi maçlarımıza bekliyoruz. Tribün desteğiyle birlikte çok daha güçlü olacağımıza inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.
MC Sistem GSK Yozgat Kadın Hentbol Takımı, genç ve hedefleri büyük kadrosuyla Süper Lig yolunda mücadelesini sürdürürken, şehirde ve hentbol camiasında adından söz ettirmeye devam ediyor.