Ülkü Ocakları Yozgat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aşure ikramı programı, 25 Haziran Perşembe günü Yozgat Ziraat Bankası önünde gerçekleştirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu ve birçok parti üyesinin yer aldığı etkinlikte vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının öne çıktığı programa çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

"Paylaşma ve Dayanışma Kültürümüzün Sembolü"
Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Ülkü Ocakları Yozgat İl Başkanı Fatih Akgül, Yozgat Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.
Ülkü Ocakları Yozgat İl Başkanı Fatih Akgül, "Muharrem ayının manevi huzurunda, ikliminde ve birliğinde paylaşma, dayanışma kültürümüzün sembolü olan aşure günümüzde halkımızla birlikte olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşamaktayız" ifadelerini kullandı.

Aşure ve Kardeşlik Ruhu Vurgusu
Başkan Akgül, aşurenin farklı tatların aynı kazanda birleşerek güzellikler oluşturduğu bir isim olduğunu belirtti.
“Aşure farklı tatların aynı kazanda birleşerek güzelliklerin oluşturduğu isimdir. Tıpkı milletimizin asırlardır birlik içinde yaşattığı kardeşlik ruhu gibi.”
Bu durumu, milletin asırlardır birlik içinde yaşattığı kardeşlik ruhuna benzetti.
Başkan Akgül, "Bizler de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak bu güzel geleneği yaşatmayı, paylaşmanın bereketini hemşehrilerimizle birlikte hissetmeyi amaçlamak için bugün bu etkinliği düzenledik" dedi.

Katılımcılara Teşekkür ve Temenniler
Programa katılım gösteren Yozgat halkına, misafirlere ve basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Akgül, Muharrem ayının devlet, millet ve vatan için hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Başkan Akgül, "Aşure ayımızın, Muharrem ayımızın devletimize, milletimize, vatanımıza sağlık, huzur ve temenni içerisinde bulunuyoruz. Getirmesini temenni ediyorum inşallah" açıklamasında bulundu.
