Yozgat Sarraflar Odası Başkanı Çağatay Kamanlı, Yozgat Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada altın piyasasındaki haftalık durumu değerlendirdi. Başkan Kamanlı, hafta genelinde düşüş yaşanması dikkat çekerek yatırımcıları kısa vadeli dalgalanmalara karşı uyardı.

Altın Fiyatlarındaki Düşüşün Sebepleri
Yozgat Sarraflar Odası Başkanı Çağatay Kamanlı, altının bu haftaki performansının düşüşle sona erdiğini belirtti. Bu durumun temel nedeninin, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarını artırma beklentisi olduğunu ifade etti. Başkan Kamanlı, FED’in sıkı para politikasına yönelik sinyallerinin altın fiyatları üzerinde olumsuz bir etki yarattığını söyledi.
Hafta başında yaşanan Amerika-İran sürtüşmesinin de altın fiyatlarını aşağı yönlü etkilediğini aktaran Başkan Kamanlı, jeopolitik gelişmelerin piyasalarda ani dalgalanmalara yol açtığını vurguladı. Bu sürtüşmenin ardından piyasada bir miktar umut oluştuğunu ancak bu etkinin kısa sürdüğünü kaydetti.

"FED Kararları Altını Olumsuz Etkiledi"
Başkan Kamanlı, FED’in faiz kararlarını yükseltmesinin altın fiyatlarına doğrudan olumsuz yansıdığını belirtti. Aynı gün içerisinde gelen bu kararın, daha önce oluşan olumlu havayı ortadan kaldırdığını ifade etti. Başkan Kamanlı, bu hafta genelinde gram altının 6.085 TL civarında işlem gördüğünü ancak daha fazla düşüş ihtimalinin bulunduğunu söyledi.
Başkan Kamanlı, kısa vadede kesinlikle yorum yapmaya karşı olduklarını belirterek, piyasanın çok hareketli olduğunu vurguladı. Altının artık tamamen bölgesel değil, küresel haberlere bağlı olarak işlem gördüğünü ifade etti.

Uzun Vadeli Değerlendirme Önerisi
Yozgat Sarraflar Odası Başkanı, yatırımcılara altındaki hareketleri kısa vade değil, uzun vadeli olarak değerlendirmelerini önerdi. Başkan Kamanlı, piyasadaki dalgalanmaların geçici olduğunu ve uzun vadeli yatırım stratejilerinin daha sağlıklı sonuçlar vereceğini sözlerine ekledi.