Yozgat'ın Yerköy ilçesinde sıcak havaların etkisiyle sokaklarda sayıları artan lağım fareleri, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle TOKİ konutları çevresi ve çeşitli mahallelerde görülen dev fareler sonrası ilçe halkı belediye ekiplerinden ilaçlama çalışması bekliyor.
Yerköy’de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kent genelinde haşere ve kemirgen hareketliliği arttı. İlçenin farklı noktalarında ve özellikle TOKİ çevresinde caddelerde, sokak aralarında sıkça görülmeye başlayan lağım fareleri, mahalle sakinlerinde endişeye yol açtı.
Hem Korkutuyor Hem Sağlık Riski Saçıyor
Gördükleri manzaralar karşısında şaşkınlık ve korku yaşayan vatandaşlar, durumun sadece görsel bir rahatsızlık olmadığını, halk sağlığı açısından da büyük tehlike taşıdığını ifade ediyor. Gece saatlerinde çocuk parkları ve çöp konteynerleri etrafında yoğunlaşan kemirgenlerin salgın hastalıklara davetiye çıkardığını belirten ilçe sakinleri duruma tepkili.
Vatandaşlardan Yerköy Belediyesi’ne İlaçlama Çağrısı
Kendi imkânlarıyla önlem almaya çalışan ancak yetersiz kaldıklarını vurgulayan mahalleliler, yetkililere seslenerek acil çözüm talep etti. Özellikle TOKİ bölgesindeki vatandaşlar, Yerköy Belediye Başkanı ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin rögar hatlarında, kanallarda ve çöp toplama alanlarında kapsamlı bir ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması başlatmasını istiyor.



