Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmada Tutuklu Sayısı 15'e Yükseldi

Gülistan Doku dosyasında yürütülen ikinci dalga operasyonunda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, operasyon kapsamında gözaltı sayısı 17'ye ulaştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Handan Sonel hakkında, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 15'e yükseldi.

Operasyonlar Devam Ediyor

Soruşturma kapsamında güvenlik korucusu Yılmaz Arslan ile ACA Bilişim şirketinin sahibi Mehmet Aca da adliyeye sevk edildi. Mehmet Aca'nın da bilişim sistemlerine hukuka aykırı erişim ve delilleri yok etme suçlamaları kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

Diğer bazı şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanırken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Gülistan Doku Soruşturmasında Kritik Süreç

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde Tunceli'de kaybolmuş, olay uzun yıllardır kamuoyunun gündemindeki yerini korumuştu.

Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmada elde edilen yeni deliller doğrultusunda operasyonların genişletildiği belirtilirken, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: İHA