Yerköy Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeleri, meclis gündemine gelen su zam teklifine karşı çıkarak, MHP'li meclis üyelerini 5 Şubat 2026 tarihindeki oylamada halkın yanında olmaya davet etti. Zam teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek genel kurul oylamasına sunulmak üzere hazır hale getirildi.
“Ortak Paydamız Yerköy Halkının Menfaatidir”
CHP'li üyeler yaptıkları yazılı açıklamada, ilçenin yararına olacak her olumlu gündeme katkı sunmaya ve yapıcı bir anlayışla çalışmaya devam ettiklerini ifade ettiler. Açıklamada, net duruşlarını kamuoyuyla paylaşmanın bir sorumluluk olduğu vurgulandı.
Komisyondan Geçen Teklif Meclise Geliyor
Konuyla ilgili süreç, 8 Ocak 2026 tarihindeki meclis toplantısında başladı. Su zam tarifesi, o tarihte belediye meclisinin gündemine alınmış ve Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilmişti. Yapılan son komisyon toplantısında ise AK Parti ve MHP'li komisyon üyeleri tarafından %30 oranındaki su zam teklifi kabul edildi. Teklifin nihai kararı için 5 Şubat 2026 Perşembe günü yapılacak olan belediye meclisi genel kurulunda oylama yapılması kararlaştırıldı.
MHP'li Üyelere İmzalarını Gözden Geçirme Çağrısı
CHP Meclis Üyeleri Grubu, yaptığı açıklamada MHP'li meclis üyelerine doğrudan bir çağrıda bulundu. Komisyonda attıkları imzayı yeniden gözden geçirmeleri tavsiye edilirken, perşembe günü yapılacak oylamada Yerköy halkının yanında olmaya davet edildikleri bildirildi. Su zamına karşı tepkilerini dile getiren CHP'li üyeler, bu konudaki muhalefetlerini resmi olarak kamuoyuna duyurmuş oldu.



