Hayri İnal Konağı’nda gerçekleşen etkinlikte, katılımcılara Yozgat’ta özgü lezzet olan mercimekli pilav ikram edildi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Mustafa Erkılıç, konuşmasında Yozgat'ın ilerlemesinin peşinde olduğunu ve çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti.

Şair Ruhlu Kalemlerle Mesaj
Erkılıç programın amacını belirti:
Bu maddeden olarak şair ruhlu arkadaşlarımızın diliyle, şair ruhlu arkadaşlarımızın kalemiyle bir de böyle mesaj verelim dedik. Uzun süredir bu işin içindeyiz, yılmayacağız. Bu işi yeşil mercimek üzerinden başlattık ama bizim yanında iki ürünümüz daha var Yozgat'ın gelişmesi ve önemli değeri açısından
Amaçlarının sadece iktisadi olduğunu belirten Erkılıç, “ Büyük değerlerden Yozgat'ımızın cebine, Yozgatlımızın cebine, çiftçimizin cebine, esnafımızın cebine, işletmesinin cebine daha fazla para girsin şeklindedir" dedi.

Fiyat değerlendirmesi yapan Erkılıç şu şekilde konuştu:
Mercimek geçen yıl 60 lirayken bu sene 100 liradan un pazarından piyasa yapmaya başladı ve yukarı doğru çıkacak gün ilerledikçe.
Üretim Yüzde Yüz Olması İçin Çalışılacak
Erkılıç Mercimeği Yozgat’ta yüzde yüz üretim olması gerektiğini belirterek şu şekilde konuştu:
Biz şu anda Türkiye'nin %38'ini temin ediyoruz. Bu 38'i %90'lara çıkarmak gibi bir niyetimiz var. Allah da bize bu imkanı vermiş. Bizim mercimeğimiz değişik aromalı, Yozgat aromalı ve farklı aromalı. Farkındalığımız orada.


