Geçtiğimiz hafta gazetemizde gündeme getirdiğimiz çevre ve can güvenliği tehdidinin ardından Yozgat Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı.
Olay Yerine Giden Ekipler Temizlik Yaptı, Tehlikeli Kiracı Zabıtaya Bıçak Çekti
Hakimiyet’in manşetinin ardından Nur Doğdu Apartmanı’na giden Çevre Zabıta Amirliği ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokağa atılan cam kırıkları ve atıkları temizleyerek çevre güvenliğini sağladı.
Ancak olayın arkasındaki tablonun çok daha vahim ve tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Binanın 3. katında kiracı olarak ikamet eden ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen şahsa uyarıda bulunmak isteyen zabıta ekipleri dehşeti yaşadı. Kapıyı çalan görevlileri elinde bıçak benzeri bir aletle karşılayan şahıs, zabıta ekiplerine bağırarak kapıyı sertçe yüzlerine kapattı.

Zabıta Vardiya Amiri Mahmut Üstüntaş: "Ev Sahibi Ve Komşular Şikayetçi, Konu Adliyede"
Olay yerinde açıklamalarda bulunan Temizlik İşleri Vardiya Amiri Mahmut Üstüntaş, belediye olarak gerekli temizliği yaptıklarını ancak sorunun hukuki bir boyuta taşındığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşımız uyarıldı ama akli dengesi yerinde değil. Kiracı olarak oturduğu dairede tüm komşuları ve ev sahibi kendisinden şikâyetçi. Bina sakinleri konuyu karakola ve adliyeye taşıdıklarını söylediler. Şahıs sadece dışarıya değil, binanın içini de çöpe çeviriyor ve her gün şişe kırıyormuş. Ev sahibi de kendisini evden çıkartamıyor. Biz belediye olarak uyarımızı yaptık ve atılan çöpleri temizledik."
Çevre sakinleri ve ekmek fırınına gelen vatandaşlar, her an üstlerine cam şişe düşme korkusu yaşadıklarını belirterek yetkililerden bu tehlikeli durumun bir an önce kalıcı olarak çözülmesini ve şahsın tahliye/tedavi süreçlerinin hızlandırılmasını talep ediyor.





