Yozgat Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 2 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’de Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Yozgat’ın enerji yatırımlarından bütçe düzenlemelerine kadar birçok gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

GES Projesi İçin Yetki Onayı
Toplantının dikkat çeken maddelerinden biri, 2,5 MVA gücündeki Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi oldu. Meclis üyeleri, bu proje kapsamında belediyeye yetki verilmesi yönündeki maddeyi oy birliğiyle kabul etti. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte belediyenin enerji maliyetlerinde yarıya yakın bir düşüş yaşanması hedefleniyor.
Ayrıca toplantıda, belediyenin çeşitli birimleri arasında ödenek aktarımı yapılmasına ve bazı taşınmazların devir işlemlerine ilişkin maddeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu. Söz konusu maddeler, yapılan oylamalar sonucunda kabul edildi.

İş Makinesi Alımı ve SGK Yapılandırması
Meclis gündeminde yer alan bir diğer başlık ise belediyenin araç filosunu güçlendirmek amacıyla iş makinesi alımı için yetki verilmesi oldu. Bu madde de meclis üyelerinin çoğunluğunun desteğiyle kabul edilerek belediye başkanlığına yetki devredildi.
Bunun yanı sıra, belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borcunun yapılandırılmasına ilişkin madde de görüşüldü. Meclis üyeleri, borcun taksitlendirilmesi ve yeniden yapılandırılması yönündeki teklifi oylayarak kabul etti.

İmar Tadilatı Basına Kapalı Görüşülecek
Toplantının son bölümünde, imar tadilatlarına ilişkin gündem maddesi ele alındı. Ancak bu madde, meclis üyelerinin aldığı karar doğrultusunda basına kapalı oturumda görüşülecek. Konuyla ilgili bilginin, kapalı oturumun ardından yapılacak resmi açıklamayla kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.



