Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Yozgat İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, koyun ve keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Küçükbaş hayvancılıkta verimliliğin artırılması, hastalıkların önlenmesi ve yetiştiricilerin bilinçlendirilmesini amaçlayan toplantı, Bozok Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Kul, Yozgat İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Yıldırım, akademisyenler, küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve öğrenciler katıldı.
HAYVAN SAĞLIĞI SÜRDÜREBRLİĞİ ARTIRDI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Kul, Yozgat ilinin tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek, özellikle küçükbaş yetiştiriciliğinde söz sahibi şehirlerden biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kul, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sürdürülebilir bir üretim ve bereketli bir sezon için hayvan sağlığını korumak, hastalıkları henüz oluşmadan önlemek ve doğru aşı programlarını uygulamak hayati önem taşımaktadır. Üniversite olarak amacımız, bilimsel bilgiyi yalnızca kampüs sınırları içinde tutmak değil; siz değerli yetiştiricilerimizle paylaşarak sahada, ağılda ve merada karşılığını bulmasını sağlamaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı da üniversite-üretici iş birliğinin en somut ve en güzel örneklerinden biridir.”
Toplantıda, Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Sayar, “Türkiye’de Koyun ve Keçilerde En Sık Görülen Hastalıklar ve Aşı Programı” başlıklı sunumuyla; koyun ve keçilerde yaygın görülen hastalıklar, bu hastalıklardan korunma yolları, uygulanması gereken aşı programları ile sürü sağlığının korunmasına yönelik alınması gereken önlemler hakkında katılımcılara bilgi verdi.




