Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ), gençlerin kariyer planlamalarına yön vermek ve onları iş dünyasıyla doğrudan buluşturmak amacıyla dev bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. YOBÜ Kariyer ve Mezun Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve “Sen Varsan KariyerFest Tamam!” sloganıyla duyurulan KariyerFest’26, 12-15 Ekim tarihleri arasında üniversite bünyesinde bulunan Erdoğan Akdağ Kongre Ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sektörün Devleri Yozgat'ta Gençlerle Buluşacak
Dört gün boyunca sürecek dolu dolu programda Pegasus, ASELSAN, Trendyol, TÜSEB ve TEZMAKSAN gibi alanında öncü kurumların temsilcileri öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak. Stratejik sektörler, yerli üretim, milli teknoloji, girişimcilik, Ar-Ge ve geleceğin meslekleri gibi kritik başlıkların masaya yatırılacağı panellerde; gençler staj ve iş imkanları hakkında ilk ağızdan bilgi edinme şansı bulacak. Fuaye alanında kurulacak firma stantları sayesinde öğrenciler iş dünyasıyla doğrudan iletişim kuracak.

Eğitim, Teknoloji ve Eğlence Bir Arada
Festival sadece akademik ve mesleki panellerle sınırlı kalmayacak. Etkinlik bünyesinde "CPR Yarışması", "Dron Operatörlüğü", "İş Görüşmesi Atölyesi" ve "Elektronik Devre Tasarımı" gibi çok sayıda uygulamalı atölye düzenlenecek.

Kariyer gelişimini sosyal etkinliklerle harmanlayan organizasyon; Sorgun MYO Müzik Topluluğu ve Grup Impuls konserlerinin yanı sıra YOBÜ Tiyatro Topluluğu’nun sahneleyeceği "Neye Niyet Neye Kısmet!" oyunuyla renkli anlara sahne olacak. Yozgat Bozok Üniversitesi 15 Ekim Perşembe gününe kadar sürecek bu dev buluşmaya tüm öğrencileri ve mezunları davet etti.


