Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, maçta yaşanan olaylar nedeniyle kulüp ve bazı yöneticiler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Saha Olayları Nedeniyle Kulüp PFDK’ya Sevk Edildi

Yozgat temsilcisi, karşılaşmada meydana gelen “saha olayları” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi kapsamında PFDK’ya sevk edildi. Kararın, maç esnasında yaşanan gelişmeler doğrultusunda alındığı belirtildi.

Yozgat'ta Kirazlı Göleti Umut Verdi
Yozgat'ta Kirazlı Göleti Umut Verdi
İçeriği Görüntüle

İdarecilere Hakaret ve Sportmenliğe Aykırı Hareketten Sevk

Kulüp idarecilerinden Mehmet Akyüz, müsabakada hakaret ettiği gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 24 Şubat 2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Aynı müsabakada Mustafa Babayiğit ise hem hakaret hem de sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 41. ve 36. maddeler kapsamında yine 24 Şubat 2026’dan itibaren tedbirli olarak disipline gönderildi.

Kulüp Görevlisi de Listede

Kulüp görevlisi Hakan Demirci hakkında da hakaret nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 24 Şubat 2026’dan itibaren tedbirli sevk kararı verildi.

Sinan Yücer

Süreç Nasıl İşleyecek?

PFDK’nın yapacağı değerlendirme sonucunda kulüp ve ilgili isimler hakkında ceza verilip verilmeyeceği netlik kazanacak. Kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Nusret Emre Akses