Yozgat Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde güvenlik ve asayişi sağlamak amacıyla 16-17 Şubat 2026 tarihlerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Uygulama, iki farklı zaman diliminde, 20:00-21:30 ve 00:30-02:30 saatleri arasında yapıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 1 ekip ve 3 personelin görev aldığı operasyonda, Yozgat’ın Şefaatli İlçesine bağlı Hacı Bayram Karabulut Caddesi ve Paşaköy Yolu başta olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarında kontroller yapıldı. Çalışmalar kapsamında risk oluşturabilecek metruk yapılar ile kamuya açık alanlar titizlikle incelendi.

Geniş Çaplı Kontroller Yapıldı
Yapılan kontrollerde toplam 3 metruk bina, 1 tren garı ve 1 otogar emniyet ekiplerince gözden geçirildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı 3 park ve bahçe alanında da incelemelerde bulunuldu. Yapılan kontrollerle, olası suç unsurlarına karşı önleyici tedbirlerin alınması hedeflendi.
Uygulamanın bir diğer ayağını ise yol kontrolleri oluşturdu. Belirlenen noktalarda durdurulan 31 araç, trafik ve asayiş yönünden sorgulandı. Araç sürücüleri ve yolcular üzerinde yapılan kimlik kontrolleri kapsamında ise toplam 67 şahıs hakkında bilgi alındı.
Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu tür şok uygulamaların düzenli ve planlı bir şekilde ilçe genelinde devam edeceği, vatandaşların huzur ve güvenliğinin en üst seviyede tutulmasının temel öncelik olduğu ifade edildi.






