Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yozgat Şeker Fabrikası Müdürlüğü, 2027 yılı boyunca fabrika bünyesinde görev yapacak 30 kişilik sosyal hizmetler, temizlik ve odacılık hizmet alımı işini açık ihale usulüyle duyurdu. 17 Kasım 2026 tarihinde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilecek ihalenin detayları ve şartları belli oldu.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde üretim faaliyetlerini sürdüren Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yozgat Şeker Fabrikası Müdürlüğü, tesis genelindeki destek ve temizlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 2027 yılı personel çalıştırmaya dayalı hizmet alım sürecini başlattı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi gereğince açık ihale usulüyle yapılacak olan alım, EKAP üzerinden e-teklif yöntemiyle gerçekleştirilecek.

30 Kişi 12 Ay Boyunca Görev Yapacak
İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre alım yapılacak 30 kişilik ekip; fabrika sahasındaki sosyal hizmetler, bina içi ve çevre temizliği ile odacılık hizmetlerinde görevlendirilecek. Hizmet süresi 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2027 tarihinde sona erecek şekilde 12 ay (1 yıl) olarak planlandı.
İhale 17 Kasım’da EKAP Üzerinden Yapılacak
Hizmet alımı ihalesi, 17 Kasım 2026 Salı günü saat 10.00’da Yozgat Şeker Fabrikası Ofis Binası Toplantı Salonu’nda komisyon huzurunda e-tekliflerin açılmasıyla gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin EKAP üzerinden ihale dokümanını e-imza ile indirerek tekliflerini yine aynı platform üzerinden hazırlayıp iletmeleri gerekiyor.

Yalnızca Yerli İstekliler Katılabilecek
İhaleye sadece yerli isteklilerin katılım sağlayabileceği bildirildi. Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin yalnızca fiyat esasına göre belirleneceği süreçte, teklif verecek firmaların son 5 yıl içinde kamu veya özel sektörde tek bir sözleşme kapsamında personel çalıştırmaya dayalı benzer iş deneyimine sahip olmaları ve teklif ettikleri bedelin en az yüzde 25’i oranında iş deneyim belgesi sunmaları gerekecek.
İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak şartıyla kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat yatıracak. Hazırlanan tekliflerin geçerlilik süresi ise ihale tarihinden itibaren 60 takvim günü olarak uygulanacak.



