Yozgat İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde 2025 yılı ilk 8 aylık döneminde toplam 916 ölümlü-yaralamalı trafik kazası yaşandı, kazalarda 22 kişi hayatını kaybetti.

916 ÖLÜMLÜ YARALANMA!

Adsız Tasarım (79)

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Yozgat’ta bu yılın Ocak-Ağustos ayları arasında 916 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken 22 kişi öldü, bin 607 kişi de yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 2025 yılı Ocak-Ağustos dönemi ölümlü-yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına ilişkin istatistiki verileri açıkladı.

Adsız Tasarım (80)

AK Parti Yozgat İl Başkanı Kandemir’den dikkat çeken çıkış: “Gelir var, hizmet yok” iddiası gündemde
AK Parti Yozgat İl Başkanı Kandemir’den dikkat çeken çıkış: “Gelir var, hizmet yok” iddiası gündemde
İçeriği Görüntüle

Yozgat’ta 2025 yılının ilk 8 ayında 916 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Yozgat’ta meydana gelen kazalar neticesinde 22 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi ise yaralandı. Yozgat’ta 8 aylık dönem içerisinde maddi hasarlı trafik kazası ise 861 olarak kayıtlara geçti.

AĞUSTOS'TA 156 ÖLÜMLÜ YARALANMA OLDU!

Adsız Tasarım (80)

Yozgat’ta Ağustos ayında ise 156 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 307 kişi de yaralandı. Ağustos’ta kentte gerçekleşen maddi hasarlı kaza sayısı ise 155 olarak tespit edildi.

Adsız Tasarım (81)

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ’dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olduğu kaydedildi.

Muhabir: ÇETİN MERMERTAŞ