Uydu ve yerinde yapılacak kontrollerde tutarsızlık tespit edilen alanlardan destek alınamayacak.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, destekleme ödemelerinden yararlanabilmek için beyan edilen bilgilerin gerçeği yansıtmasının şart olduğu vurgulandı. Uydu görüntüleri üzerinden veya teknik ekipler tarafından yerinde yapılacak tespitler sonucunda, beyan edilen ürünün ekili olmadığı ya da farklı bir ürün ekili olduğu anlaşılan parsellerden destekleme ödemesi yapılmayacağı ifade edildi.

Yozgat'ta Jandarma İhbara Gitti: Olay Yerinde Yakaladı
Yozgat'ta Jandarma İhbara Gitti: Olay Yerinde Yakaladı
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda üreticilerin, başvuru öncesinde beyanlarının doğruluğundan emin olmaları istendi. Yanlış veya eksik beyanda bulunmanın, destekleme hakkının kaybına yol açacağına dikkat çekildi.

Son Başvuru Tarihi 15 Nisan 2026

Destekleme başvuruları için son tarihin 15 Nisan 2026 Çarşamba günü olduğu açıklandı. Bu tarihe kadar ürün değişikliği yapmak isteyen üreticilerin, Sarıkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen başvurabileceği ya da E-Devlet sistemi üzerinden gerekli işlemleri gerçekleştirebileceği bildirildi.

Müdürlük yetkilileri, tarımsal desteklemelerin amacına uygun ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması için denetim mekanizmalarının etkin bir biçimde işletileceğini belirtti. Üreticilerin süreçle ilgili tüm soruları için ilçe müdürlüğüne müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Kaynak: Sarıkaya İlçe Tarım Müdürlüğü