İş dünyasında uzun yıllar faaliyet gösteren Beker, hem yerel yönetimlerde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli görevlerde bulundu.
1964 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Adnan Beker’in baba adı Hacı Çelebi, anne adı ise Döndü’dür. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Beker, Ankara Aydınlıkevler Lisesi mezunu olarak eğitim hayatını noktaladı.

Petrol, İnşaat ve Enerji Sektörlerinde Çalıştı
Genç yaşlarda ticarete atılan Adnan Beker, petrol, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösterdi. İş dünyasında kısa sürede dikkat çeken Beker, Ankara’nın tanınan iş insanları arasında yer aldı.
Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerde de yöneticilik yaptı.
Siyasette Farklı Dönemlerde Önemli Görevler Üstlendi
Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlayan Adnan Beker, 2009 yılında MHP’nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu.
2019 yerel seçimlerinde ise İYİ Parti’den Çankaya Belediye Meclis Üyesi seçilen Beker, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü.
Görev süresi boyunca vatandaşlarla yakın iletişim kurduğu belirtilen Beker’in, Ankara’da yoğun bir siyasi çalışma temposu yürüttüğü ifade edildi.

İYİ Parti’den CHP’ye Geçti
2023 Genel Seçimleri öncesinde yapılan temayül yoklamasında birinci çıkan Adnan Beker, Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili olarak TBMM’ye giren Beker, 16 Kasım 2023 tarihinde partisinden ayrılarak bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti. Siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açan Adnan Beker, 4 Mart 2025 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. İş ve siyaset hayatıyla sık sık gündeme gelen Adnan Beker’in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.





