Balıkçılık kaynaklarının korunması, mevcut balık stoklarının güçlendirilmesi, yeniden stok oluşturulması ve ticari ile sportif balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla Türkiye genelinde sürdürülen balıklandırma faaliyetleri, Yozgat’ta da devam ediyor.

Yozgat’ta 17 Baraj Gölü Balıklandırıldı

2026 yılı Eylül ayında Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, il genelindeki 17 baraj gölüne 435 bin yavru balık salımı gerçekleştirildi.

Yozgat’ta 17 Baraj Gölüne 435 Bin Yavru Balık Bırakıldı (1)Yürütülen çalışmalarla su ürünleri kaynaklarının korunması ve balık popülasyonlarının desteklenmesi hedefleniyor. Balıklandırma faaliyetlerinin, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla koruma-kullanma dengesi gözetilerek ve bilimsel veriler doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Amaç Balık Stoklarını Güçlendirmek

Balıklandırma çalışmalarının temel hedefleri arasında tür kayıplarının önlenmesi, mevcut stokların güçlendirilmesi, su kaynaklarında yeniden balık stoklarının oluşturulması ve balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması yer alıyor.

Çalışmaların aynı zamanda bölgedeki ticari ve sportif balıkçılığın geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Yozgat’ta Kontroller Sürdürülecek

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Ömer Şentürk, gerçekleştirilen çalışmaların su ürünleri stoklarının korunması ve üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması açısından önem taşıdığını belirtti.

Yozgat’ta 17 Baraj Gölüne 435 Bin Yavru Balık Bırakıldı (2)Şentürk, balıklandırma faaliyetlerinin başarıya ulaşabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve uygulamaların ardından kontrollerin de düzenli olarak sürdürüleceğini ifade etti.

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, kentteki su kaynaklarının verimliliğinin artırılması ve gelecek nesillere sağlıklı su ürünleri kaynaklarının aktarılması amaçlanıyor.

Kaynak: Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü