Yozgatlı girişimci Muttalip Açıkgöz, 40 yıl önce göç ettiği köyüne geri dönerek devlet desteğiyle 60 milyon liralık yatırım yaptı. Açıkgöz, memleketi Kadışehri ilçesi Örencik köyünde kurduğu modern tesisle bungalov tipi ahşap ev üretimine başladı.
Yozgat’a 60 Milyon Liralık Dönüş Hikayesi
Uzun yıllar Sapanca’da inşaat ve prefabrik yapı sektöründe faaliyet gösteren 59 yaşındaki Muttalip Açıkgöz, üretim tesisini doğduğu topraklara taşıyarak önemli bir girişime imza attı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Yatırım Teşvik Belgesi alan Açıkgöz’e, proje kapsamında Milli Emlak’tan 24 dönümlük arazi tahsis edildi.
KDV ve SGK teşviklerinden yararlanan girişimci, 800 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi kurarak 8 kişiye istihdam sağladı.
“Birinci Etap Bitti, Hedef 10 Bin Metrekare Kapalı Alan”
Üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen Açıkgöz, projenin ikinci etabının da devam ettiğini belirtti: “Sapanca’da 850 metrekare, Yozgat’ta 800 metrekare üretim alanımız var. Proje tamamlandığında toplam 10 bin 500 metrekare kapalı alana ulaşacağız. İlk etabı tamamladık, ikinci etap inşaatımız sürüyor.”

Enerji Verimli ve Taşınabilir Bungalov Evler Üretiliyor
Açıkgöz, tesislerinde üretilen bungalovların taşınabilir, enerji verimliliği yüksek ve çok amaçlı kullanıma uygun olduğunu vurguladı: “Hazır ev, bağ ve bahçe evi, hafta sonu evi gibi farklı modeller üretiyoruz. Beş kata kadar yapılabilen yapılarımızın yalıtım oranı yüzde 40 ila 60 arasında değişiyor. Her aşama tasarımdan üretime kadar bize ait.”

3 Boyutlu Tasarımlarla Kişiye Özel Üretim
Müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını ifade eden Açıkgöz, projelerini modern teknolojilerle geliştirdiklerini söyledi: “Her müşterimizin isteğine göre tasarım hazırlayıp 3 boyutlu görselleştirme yapıyoruz. Onaydan sonra üretime geçiyoruz.”
Pandemiyle Artan İlgi: Türkiye’nin Dört Bir Yanına Üretim
Kovid-19 salgınıyla birlikte bungalov evlere talebin katlandığını söyleyen Açıkgöz, Türkiye’nin birçok noktasına üretim yaptıklarını aktardı: “Kars’tan Edirne’ye, Antalya’dan Bodrum’a kadar birçok şehre üretim gönderiyoruz. Yozgat’a da şu ana kadar 10 ev teslim ettik.”

“Yozgat Bizim İçin Avantajlı Bir Nokta”
Açıkgöz, Yozgat’ın iş gücü ve konum avantajı nedeniyle yatırım için doğru bir tercih olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Köyüme değer katmak, istihdam oluşturmak istedim. Yozgat, üretim açısından bize büyük avantaj sağladı.”
İstihdam Sevinci: “Köyümüzde İş İmkanı Doğdu”
Tesiste çalışan işçilerden Muammer İbiş, köylerinde böyle bir yatırımın yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bir diğer çalışan Mustafa Boztepe ise, fabrikanın küçük bir ilçede büyük bir fırsat sunduğunu belirterek “Bu yatırım sayesinde köyümüzde iş imkanı doğdu, bu bizim için çok değerli” dedi.


