Yozgat'ın Bahadın beldesinde siyasi arenada önemli bir gelişme yaşandı. Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Demokrasi Vurgusu Yapıldı

Başkan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada istifa kararının kişisel bir hesaplaşmadan değil, demokrasi anlayışı ve siyasi ilkelerinden kaynaklandığını belirtti. Açıklamasında, "Siyasi kimliklerimizin ötesinde; demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne ve halkın iradesine sahip çıkma mücadelesi verdiğimiz bir süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine yönelik mutlak butlan kararıyla ortaya çıkan süreci, demokrasi anlayışımız ve siyasi ilkelerimizle bağdaştırmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"Halkın İradesine Olan İnancım Gereği"

İstifa kararının gerekçesini detaylandıran Eroğlu, "Halkın iradesine, örgütlü mücadeleye ve demokratik kurallara olan inancım gereği Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettim. Bu karar; kişisel bir hesaplaşmanın değil, inandığım demokrasi anlayışının ve siyasi duruşumun bir gereğidir" dedi.

Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu, bundan sonraki siyasi yol haritasına da değinerek, mücadelenin bir makam mücadelesi olmadığını vurguladı. Eroğlu, "Bizim yolumuz; eşitlikten, özgürlükten, adaletten, dayanışmadan ve halkın ortak değerlerinden yana olmaya devam edecektir. Mücadelemiz bir makam mücadelesi değil; daha güzel, daha adil ve daha yaşanabilir bir ülke yaratma mücadelesidir" diye konuştu.

Yozgat'ın Bahadın beldesinde yaşanan bu siyasi gelişme, yerel siyasette yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Başkan Eroğlu'nun istifasının ardından belediye başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği ve bağımsız mı yoksa başka bir partiden mi siyaset yapacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: Bahadın Belediyesi