Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Siverek ve Kahramanmaraş'ta yaşanan ve eğitim camiasını üzen olayların ardından, il genelindeki okullarda öğretmenler için bir dayanışma etkinliği gerçekleştirdi. Haftanın ilk ders gününde öğretmenler, bayraklarla süslenen okullarda çiçekler ve moral notlarıyla karşılandı.
Etkinlik kapsamında tüm okullarda bayrak töreni düzenlendi. Törenin ardından sınıflarına geçen öğretmenler için Müdürlük koordinasyonunda hazırlıklar yapıldı. Okul koridorları ve sınıflar Türk bayrakları ile donatıldı.

Çiçekler ve Vefa Notları ile Destek
Öğretmenlerin masalarına minnet ve destek amacıyla çiçekler bırakıldı. Ayrıca öğretmenlere, moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla yazılmış özel notlar ulaştırıldı. Bu uygulamayla öğretmenlere yalnız olmadıkları mesajı verilmek istendi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Eğitim ailemizin her bir ferdi bizim için müstesna bir yere sahiptir. Siverek ve Kahramanmaraş'taki menfur olaylara karşı en güçlü cevabın, birbirimize daha sıkı kenetlenmek olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"Öğretmenlerimizin Daima Yanındayız"
Açıklamada, oluşturulan dayanışma ortamı ile öğretmenlere "Yalnız değilsiniz, emanetiniz olan evlatlarımızla ve tüm kurumumuzla arkanızdayız" mesajının iletilmeye çalışıldığı belirtildi. Müdürlük, eğitimin sevgi, saygı ve güven ortamında gelişebileceği bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı.
Öğretmenlere yönelik her türlü olumsuzluğun karşısında durduklarını ve öğretmenlerin toplumsal saygınlığını korumayı asli görev kabul ettiklerini ifade eden Müdürlük, haftanın ilk ders ziliyle yankılanan dayanışma ruhunun Yozgat eğitim ailesinin gücünü gösterdiğini kaydetti.



