Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde düzenlenen operasyonda 425 adet kaçak puro ele geçirildi. İki şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı.
Şüphelilere Yönelik Operasyon
Olay, 12 Mart 2026 tarihinde Yozgat'ın merkez ilçesinde meydana geldi. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yürüttükleri teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, R.K. ve A.D. isimli şahıslara yönelik operasyon düzenleme kararı aldı. Operasyon öncesi gerekli adli ve idari izinler alındı.
“Yapılan Aramada Kaçak Mallar Ele Geçirildi”
Şüpheliler üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, toplam 425 adet kaçak puro ele geçirildi. Kaçak olduğu tespit edilen söz konusu ürünlere el konuldu. Operasyonla ilgili olarak yetkililer, “KOM Şube Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar neticesinde yapılan aramada, 425 adet kaçak puro ele geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Operasyonda gözaltına alınan R.K. ve A.D. hakkında, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek suçundan adli işlem başlatıldığı bildirildi. Şüphelilerin sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.




