Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ve Asayiş ekipleri tarafından sürücülere yönelik emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi.
Trafik güvenliğini artırmak ve can kayıplarını önlemek amacıyla düzenlenen denetimde, araç sürücülerinin emniyet kemeri kullanımı kontrol edildi. Yapılan uygulamada, emniyet kemeri takmadan araç kullandığı tespit edilen 2 sürücüye mevzuat gereği işlem yapıldı.
İdari Para Cezası Uygulandı

Denetim kapsamında kurallara uymayan sürücülere 5 bin 505 lira idari para cezası uygulandı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sarıkaya İçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ve Asayiş ekipleri tarafından sürücülere yönelik Emniyet Kemeri Uygulaması yapılmış, İhlal yaptığı tespit edilen 2 araç sürücüsüne 5 bin 505 lira idari para cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
Denetimler Aralıksız Devam Edecek

Jandarma ekipleri, emniyet kemerinin trafik kazalarında yaralanma ve ölüm riskini önemli ölçüde azalttığını vurgulayarak, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanımına hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.
Trafik güvenliğine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği ifade edilen açıklamada, kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı aktarıldı.
Jandarma ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması için sürücülerin kurallara uyması gerektiğini dile getirerek, emniyet kemeri takmanın yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Yapılan denetimlerin önleyici tedbirler kapsamında sürdürüleceği ve trafik güvenliğine katkı sağlamayı amaçladığı belirtildi.


