Yozgat'ta yaz tatilini çalışarak değerlendiren 11 yaşındaki Halit Galya, ortaya koyduğu çalışma azmiyle büyük takdir topluyor. Hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kendi okul masraflarını ve okul eşyalarını karşılamak için sokaklarda tezgah açan küçük girişimci, sabahın erken saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar büyük bir emek veriyor. Yaşına rağmen gösterdiği bu sorumluluk bilinci, çevredeki vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor.

Yozgat'ta Minik Esnaf Okul Eşyaları İçin Tezgah Açtı (1)

Sabahın Erken Saatlerinden Akşama Kadar Tezgah Başında

Günlük rutinine sabah saat 10.00 ile 11.00 civarında başlayan 11 yaşındaki Halit Galya, belirlediği sabit bir noktada oturarak meyve suyu, limonata ve su satışı gerçekleştiriyor. Gün boyunca tezgahının başında bekleyen küçük esnaf, akşam saat 19.00 - 20.00 sularına kadar satış yapmaya devam ederek evinin yolunu tutuyor. Anne ve babasının tam izni ve bilgisi dahilinde bu ticari faaliyeti yürüttüğünü belirten Galya, elde ettiği kazancın elhamdülillah kendisine fazlasıyla yettiğini ve emeğinin karşılığını aldığını ifade ediyor.

Yozgat'ta Minik Esnaf Okul Eşyaları İçin Tezgah Açtı

Hedefi Yeni Okul Eşyalarını Almak ve Eğitimiyle Birlikte Çalışmayı Sürdürmek

Tezgahında sunduğu ürünlerin tanesini 10 TL gibi ekonomik bir fiyatla müşterilerine ulaştıran minik Halit, kazandığı parayla tamamen kendi okul eşyalarını ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Çalışma azmiyle çevresindekilere örnek olan küçük girişimci, yaz tatilinin ardından okulların açılmasıyla birlikte de çalışmayı bırakmayacağını vurguluyor. Eğitim hayatını aksatmadan okul çıkışlarında tekrar tezgahının başına gelip satış yapmaya devam edeceğini belirten Galya, hem okuyup hem de çalışarak geleceğine yatırım yapmak istediğini sözlerine ekliyor.

Muhabir: İhsan Çelikkaya