Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, Kaymakamlık himayesinde yürütülen “7’den 70’e: Zaman Yolculuğu” projesi kapsamında Atatürk İlkokulu ana sınıfında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, doğaya kazandırdığı 400 binden fazla fidanla tanınan doğa gönüllüsü Abdullah Karataş katıldı.

Yozgat’ta Nesiller BuluştuKarataş, minik öğrencilerle bir araya gelerek doğa sevgisi ve ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin tecrübelerini paylaştı. Gerçekleştirilen sohbetin ardından öğrencilere lavanta hediye eden Karataş, etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

"Gelecek Nesillere Yeşil Bir Miras Bırakmak İstiyoruz"

Yapılan açıklamada: “Amacımız, çocuklarımıza doğa bilincini aşılamak ve onlara daha yeşil bir gelecek bırakmanın önemini anlatmaktır. Bu proje kapsamında küçük yaşta bu bilinçle yetişen çocuklarımız, yarının büyükleri olarak ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte, farklı kuşaklar arasında bilgi ve tecrübe aktarımının sağlanması hedefleniyor. Atatürk İlkokulu idareci ve öğretmenleri de etkinliğin verimli geçtiğini belirterek, katkılarından dolayı Abdullah Karataş’a teşekkürlerini iletti. Projenin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Kaynak: Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü