Yozgat'ta hizmet veren Helvacı Zuhal ve Gaziantepli Bilal Usta işletmeleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatlı, börek ve sarma gibi el emeği ürünlerin fiyatlarını ve sipariş koşullarını duyurdu. İşletmeciler, vatandaşların bayram sofralarını hazırlamalarına yardımcı olmak için fiyatları ve sipariş süreçlerini paylaştı.

Helvacı Zuhal Fiyatlarına Zam Yapmadı
Helvacı Zuhal işletmesinin sahibi Zuhal Koçer, bayram öncesi ürün fiyatlarını geçen bayram olan fiyat seviyelerinde tutmaya çalıştığını belirtti. Koçer, özellikle sarma fiyatlarında artışa gitmediğini vurguladı.
Zuhal Koçer, ‘Ürünlerimizi geçen bayram yaptığımız fiyatlardan yapıyoruz gene. 2,5 kiloluk küçük tepsimizi 1.200 TL'den, 3,5 kiloluk tepsimizi 1.400 TL'den, 4,5 kiloluk tepsimizi ise 1.600 TL'den yapıyoruz’ dedi. Sarma fiyatları hakkında da bilgi veren Koçer, ‘Sarma fiyatlarımız şu anda bayrama kadar 650 TL'den veriyorum. Çünkü elimdeki yapraklar önceden aldığım için fiyatlarda artırım yapmadım. Bu şekilde götürüyorum ama bayramdan sonra yapraklarım taze gelecek Tokat'tan. O zaman fiyatlarımız güncellenecek’ ifadelerini kullandı.

‘Bol Cevizli Baklavalarımız Büyük İlgi Görüyor’
Helvacı Zuhal, işletmelerinde bol cevizli baklavaların da büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Koçer, ‘Alanların memnuniyeti olan bir baklava. Tekrar tekrar alıp tadına bakanlar nişan, söz, yüzük, düğün şimdiden bayağı siparişlerim oluşuyor’ diye konuştu.
Bayram siparişleri için son başvuru tarihini de açıklayan Koçer, ‘Bayrama son 5 gün kalana kadar sipariş alırım. Son 5 güne kadar börek, baklava siparişleri alıyorum. Yaprak sarma, baklava ve börek siparişi şöyle de oluyor; ben 5-10 tepsi fazla da yapıyorum. Bayrama bir iki gün kala, arife günü de gelenim çok oluyor. Mesela diyor ki 'acil gelmiş bana bir tepsi ne varsa elinde ver ablam' diyor. Elimde şu ise şunu veriyorum buysa bunu veriyorum’ dedi.

Gaziantepli Bilal Usta'dan Sipariş Uyarısı
Yozgat’ta faaliyet gösteren Gaziantepli Bilal Usta Baklavaları işletmesinin sahibi Musa Yatkın ise bayram öncesi siparişlerin bir ay öncesinden alınmaya başlandığını belirtti. Musa Yatkın, müşterilerin mağduriyet yaşamaması için zamanında sipariş vermeleri gerektiğini vurguladı.
Musa Yatkın, ‘Biz işletme olarak bir ay öncesinden siparişlerimizi almaya başladık. Müşterilerimizde sıkıntı yaşamaması açısından, ayrıyeten bizim işlerimizin düzenli olması açısından vakitli bir şekilde bizlere sipariş vermeleri daha uygun oluyor’ dedi.

Fiyatlar Tepsi Büyüklüğüne Göre Değişiyor
Fiyatlandırma hakkında bilgi veren Musa Yatkın, ürünlerin sade yağlı ve kendi imalatları olduğunu belirterek, ‘Fiyat konusunda zaten ürünlerimiz sade yağlı güzel kendi imalatımız olduğu için tepsi büyüklüğüne göre de zaten fiyatlarımız değişiklik arz edebiliyor. Tepsilerimiz, 2,5 kiloluk var. 3-3,5 kiloluk olan tepsimiz var. 4 kilo alan tepsilerimiz var. Vatandaşların ihtiyacına göre yardımcı oluyoruz’ ifadelerini kullandı.
Yatkın, 2,5 kiloluk tepsilerin 1.000 TL'den satıldığını belirterek, ‘Bayram için vatandaşlarımıza elimizdeki geldiği kadar yeniden yardımcı olmaya çalışıyoruz’ dedi. Siparişler için son tarihin arife gününden bir iki gün öncesi olduğunu söyleyen Yatkın, ‘En geç arife gününden bir iki gün öncesine kadar sipariş verirlerse bizim için uygun olur’ diye konuştu.




