Yozgat’ın Yerköy ilçesinde dünyaya gelen Hakim Mustafa Doğan Fırat, eşi Cumhuriyet Savcısı Emine Fırat ile birlikte Manisa’nın Gördes ilçesindeki yeni görevine başladı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı Ağustos ayı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında Gördes Adliyesi’ne atanan Fırat çifti, ilk görev yerleri Zonguldak’ın Gökçebey ilçesindeki iki yıllık hizmetlerinin ardından yeni görev yerlerinde mesaiye geçti. Yüksek lisans eğitimlerini de tamamlayan genç hukukçular, Gördes Adliyesi’nin yargı kadrosuna katıldı.

Yozgat'ın Gururu Genç Hukukçudan Önemli Adım Hsk Kararnamesiyle Ataması Gerçekleşti! (2)

Yozgatlı Hakim Mustafa Doğan Fırat Gördes’te Göreve Başladı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 1998 yılında dünyaya gelen Hakim Mustafa Doğan Fırat, eğitim hayatının ilk dönemlerini memleketinde geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini Yerköy’de tamamlayan Fırat, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde aldı.

Hukuk alanındaki akademik çalışmalarını sürdüren Fırat, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimi tamamladı. Meslek hayatındaki ilk görev yeri ise Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi oldu. Burada iki yıl görev yapan Fırat, HSK’nin 2026 yılı Ağustos ayı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Manisa’nın Gördes ilçesine atandı.

Yozgat'ın Gururu Genç Hukukçudan Önemli Adım Hsk Kararnamesiyle Ataması Gerçekleşti! (3)

Cumhuriyet Savcısı Emine Fırat da Yeni Görevine Başladı

Hakim Mustafa Doğan Fırat’ın eşi Cumhuriyet Savcısı Emine Fırat da aynı kararname kapsamında Gördes Adliyesi’nde görev yapmaya başladı. Aslen Niğdeli olan Emine Fırat, babasının polislik görevi nedeniyle Artvin’de dünyaya geldi. Çocukluk ve eğitim yıllarının farklı dönemlerini Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde geçirdi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Emine Fırat, lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalarını sürdürdü. Eşi Mustafa Doğan Fırat gibi Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Fırat Çiftinin Yeni Görev Yeri Gördes Adliyesi Oldu

HSK 1. Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı Ağustos ayı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi, çok sayıda hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapılmasını beraberinde getirdi. Bu kapsamda Gördes Adliyesi’ne atanan Mustafa Doğan Fırat ve Emine Fırat, önceki görev yerlerindeki iki yıllık hizmetlerinin ardından yeni görevlerine başladı.

Genç hukukçuların akademik eğitimlerini meslek hayatıyla birlikte sürdürmeleri de dikkat çekiyor. Her iki ismin Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmış olması, mesleki kariyerlerinin yanı sıra akademik birikimlerini de geliştirdiklerini gösteriyor. Fırat çiftinin göreve başlamasıyla Gördes Adliyesi’nin hakim ve savcı kadrosuna yeni isimler dahil oldu.

Kaynak: İHA