Genç kadının cinayete kurban gittiği belirlenirken, şüphelinin itirafı sonrası barajda yapılan aramalarda cansız bedenine ulaşıldı.
Serik ilçesinde yaşayan Kübra Yapıcı’dan 30 Nisan gecesinden itibaren haber alınamaması üzerine yakınları durumu polis ekiplerine bildirdi. Kayıp ihbarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının son görüştüğü kişiler ve çevresi detaylı şekilde incelendi.
Yapılan çalışmalar sonucunda olayın cinayet olduğu değerlendirilirken, soruşturma kapsamında gözaltılar gerçekleştirildi.
Şüphelinin İtirafı Dehşeti Ortaya Çıkardı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden İlyas Umut Dalğar, emniyetteki sorgusunda korkunç detayları anlattı.
Şüphelinin ifadesine göre, genç kadın öldürüldükten sonra cesedi yakıldı ve daha sonra parçaları Korkuteli Barajı’na atıldı.
Bu itiraf sonrası ekipler hızla baraj bölgesine yönlendirildi.
Barajda Yapılan Aramalarda Ceset Parçaları Bulundu
Korkuteli Barajı çevresinde polis ve arama kurtarma ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Şüphelinin yer göstermesiyle yapılan aramalar sonucunda Kübra Yapıcı’ya ait olduğu değerlendirilen ceset parçalarına ulaşıldı.
Sudan çıkarılan kalıntıların kesin kimlik tespiti ve detaylı inceleme için adli tıp kurumuna gönderildiği öğrenildi.
Soruşturma Derinleştiriliyor
Olayla ilgili adli sürecin çok yönlü şekilde sürdüğü bildirildi. Polis ekipleri cinayetin tüm detaylarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, olay Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı.


