Sahte dolar meselesi son dönemde yeniden gündeme geldi. Özellikle İstanbul'un turistik merkezlerinde, Kapalıçarşı çevresinde ve yoğun ziyaret alan bölgelerde, hem döviz bürolarının hem de bazı ATM'lerin 50 dolarlık banknotları almamaya başladığı belirtiliyor. Benzer şekilde, eski basım 100 dolarlık banknotların da reddedildiği yönündeki şikâyetler artıyor.
PİYASADA SAHTE DOLAR ALARMI!
Kapalıçarşı'dan edinilen bilgilere göre, piyasada son bir yılda ciddi miktarda sahte 50 ve 100 dolar tespit edilmesi nedeniyle bazı döviz büroları bu banknotları hiç almıyor, bazıları ise sadece 2-3 TL düşük kurdan kabul etmeye başladı. Bu uygulama, döviz bozdurmak isteyen vatandaşların maddi kayıp yaşamasına yol açtı.

'MAĞDUR OLUYORUZ'
Sahte dolar iddiaları nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren bir esnaf, 'Turist geliyor, cebinde 50 dolar ama biz alamıyoruz. Hâlâ çaresiziz. Bu banknotu kabul etmedikleri zaman hem satış kaybımız oluyor hem müşteri memnuniyeti düşüyor.' dedi. Aynı bölgede çalışan başka bir esnaf ise sahte para döneminin geri döndüğünü belirterek 'Geçen sefer para sayma makinelerimizi yeniledik, bankalar kontrol arttırdı, umut ettik. Ama bugün geldiğimiz nokta, yeniden eski günlere dönmüşüz gibi.' ifadelerini kullandı.
SAHTE DOLAR OPERASYONLARI SÜRÜYOR
Piyasaya sahte dolar sürülmesine karşı emniyet yetkilileri operasyonlarına devam ediyor. En son İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 1,5 milyon dolarlık sahte banknot ele geçirildi.


